Sofie Valbjørn(Å), borgmester i Fanø Kommune. Arkivfoto
Sofie Valbjørn(Å), borgmester i Fanø Kommune. Arkivfoto
03.03.2020 kl. 09.53

Å-borgmester står bag Fock: Har svært ved at se mig i partiet hvis hun går

Alternativets Fanø-borgmester Sofie Valbjørn vil genoverveje sit medlemskab af partiet, hvis tumulten betyder, at Josephine Fock forlader posten som partileder.

Virakken omkring den nyvalgte partileder i Alternativet, Josephine Fock, kan få konsekvenser i den kommunale del af partiet. Alternativets eneste borgmester, Sofie Valbjørn fra Fanø, fortæller nemlig til Radio4, at hun vil overveje at forlade partiet, hvis Josephine Fock bliver tvunget til at forlade sin post som partileder.

– Hvis det her personfnidder på Christiansborg ender med, at vores nyvalgte politiske leder trækker sig, så har jeg meget svært ved at se mig selv fortsætte i partiet, siger Sofie Valbjørn til Radio4 og fortsætter:

– Josephine Fock fik et klart mandat fra Alternativets medlemmer for bare en måned siden, og hvis hun bliver tvunget til at gå, så vil det være et direkte angreb på vores medlemsdemokrati og den nye politiske kultur, vi hele tiden har stræbt efter at skabe.

Josephine Fock har, siden hun blev valgt som partileder den 1. februar, været midtpunkt for en omfattende kritik. Kritikken startede i Information, hvor 23 anonyme kilder fortalte, at Fock har overfuset og i enkelte tilfælde rusket partikolleger eller ansatte i partiet, da hun var folketingsmedlem fra 2015 til 2018.

LÆS OGSÅ Alternativet har fundet afløser for Niko Grünfeld

Partilederen afviser, at hun nogensinde har rusket i nogen eller i øvrigt kan genkende de episoder, der er blevet gengivet i Informations artikel.

– Jeg har ikke rusket i nogen. Hverken medarbejdere, partifæller eller venner for den sags skyld. Jeg kan godt genkalde mig episoder, hvor jeg er blevet gal, men ikke det, der er beskrevet, har hun sagt i talkshowet "Lippert" på TV 2 News.

Sofie Valbjørn har været borgmester på Fanø siden 1. januar 2018. Hun og Alternativet fik blot 7,6 procent af stemmerne, men efter en længevarende konstituering, hvor der egentlig var samlet flertal bag en lokallistekandidat, endte Valbjørn med borgmesterposten. Den er – fraregnet en fagborgmesterpost i København – partiets eneste borgmesterpost. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Å-borgmester står bag Fock: Har svært ved at se mig i partiet uden hende Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger