Foto: Esbjerg Kommune / Torben Meyer
Foto: Esbjerg Kommune / Torben Meyer
02.03.2020 kl. 15.28

500.000 kr. mangler: Esbjerg bortviser medarbejder efter økonomiske uregelmæssigheder

Esbjerg Kommune har bortvist en medarbejder, efter en ubetalt regning ledte til en undersøgelse, som nu har vist, at der mangler 500.000 kroner på medarbejderens arbejdsplads, Esbjerg Byhistoriske Arkiv.

En medarbejder på Esbjerg Byhistoriske Arkiv er blevet bortvist, efter kommunen har opdaget, at der mangler 500.000 kroner i arkivets pengekasse. Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse og bekræfter det over for Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Sagen begyndte at rulle, da en kreditor henvendte sig om en ubetalt regning. Det fik kommunen til at sætte økonomiafdelingen til at lave en undersøgelse, som afslørede store uregelmæssigheder i arkivets økonomi. 

– Vi blev opmærksomme på, at der var noget galt i slutningen af januar, og økonomiafdelingen gik straks i gang med at undersøge sagen nærmere. Desværre kan vi konstatere, at der løbende er forsvundet mange mindre beløb, som samlet løber op i rigtig mange penge. Derfor har vi nu bortvist medarbejderen og givet sagen videre til politiet, siger Ulla Visbech i pressemeddelelsen. Hun er chef for Kultur & Pædagogik i kommunen, som Esbjerg Byhistoriske Arkiv hører under.

Medarbejderen havde adgang til en del af arkivets kontantbeholdning og havde ansvaret for at indlevere kontanter til banken. Kommunens økonomiafdeling mener at have konstateret, at uregelmæssighederne foregik fra 2013 og helt indtil i år.

LÆS OGSÅ Udskældt nattelivsplan sparket til hjørne

I Esbjerg Kommune forklarer Ulla Visbech, at hun ikke kan fortælle mere om sagen, da det er en personalesag.

– Nu har vi overgivet sagen til politiet, og så må vi afvente deres undersøgelse, siger hun.

Hun forklarer desuden, at kommunen er ret overbeviste om, at de har et godt overblik over uregelmæssighedernes omfang.

– Det tror vi, at vi har. Men vi skal jo ikke foregribe politiets efterforskning. Vi har lavet en undersøgelse i økonomiafdelingen, og den har været tilstrækkelig til, at vi kunne gå til en bortvisning af medarbejderen.

LÆS OGSÅ Borgmester efterlyser nye løsninger efter 20 år med stjålne byskilte

Esbjerg Byhistoriske Arkiv er en kommunal institution, der varetager arkivfunktionen i Esbjerg Kommune. Herudover indsamler arkivet arkivalier af privat oprindelse med tilknytning til Esbjerg. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 500.000 kr. mangler: Esbjerg bortviser medarbejder efter økonomiske uregelmæssigheder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger