Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.05.2020 kl. 12.25

Tidligere borgmester og kommunaldirektør politianmeldt

To bestyrelsesmedlemmer af den konservative vælgerforening i Randers har politianmeldt tidligere borgmester og kommunaldirektør i sag om forsyningsselskab.

Forsyningsselskab Verdo Vand har betalt for få penge tilbage til kunderne, og kommunen som tilsynsmyndighed har ansvaret. Derfor er tidligere borgmester Claus Omann Jensen (V) og tidligere kommunaldirektør Hans Nikolaisen blevet politianmeldt. Det skriver TV2 Østjylland.

– De udregninger, vi har foretaget på baggrund af de papirer, vi har søgt aktindsigt i, har jo betydet, at forbrugerne i hvert fald er blevet snydt for et trecifret millionbeløb, siger den ene af anmelderne Bo Vestergaard til TV2 Østjylland.

Verdo Vand har indvilliget i at tilbagebetale 22,3 millioner kroner til vandforbrugerne, men ifølge Bo Vestergaard og Asger Brorsen, der er medanmelder, skulle beløbet altså have været betydeligt højere.

Og ifølge anmelderne er det kommunen som tilsynsmyndighed, der har ansvaret for misæren.

LÆS OGSÅ Køge klar til retsopgør mod staten
FOR ABONNENTER

Verdo ejer også Verdo Varme, som tidligere er blevet pålagt af Forsyningstilsynet ad flere omgange at tilbagebetale over 500 millioner kroner til forbrugerne i Randers. Verdo havde nemlig ifølge tilsynet opkrævet for mange penge fra varmekunderne, fordi Verdo i varmeprisen havde indregnet en forrentning af deres indskudskapital. Det må forsyningsselskabet gerne, men de skal først have tilladelse fra myndighederne, og det havde Verdo ikke nået at få, inden de opkrævede pengene.

Verdo Varme er siden gået igang med at tilbagebetale penge ved at sætte varmeprisen ned, så kunderne får rabat.

Den tidligere kommunaldirektør Hans Nikolajsen siger til TV2 Østjylland, at han trygt afventer, at politiet undersøger sagen, og at han ikke kan forestille sig, at der bliver tale om en sigtelse.

Den tidligere borgmester Claus Omann Jensen (V) har ifølge TV2 Østjylland ingen kommentar til sagen. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Tabte vandværkssager kan koste borgerne dyrt

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere borgmester og kommunaldirektør politianmeldt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger