Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
25.05.2020 kl. 08.00

Affaldsudspil kan blive ti gange dyrere end regeringen anslår

Det kommer til at koste markant mere end miljøministeren hævder, når danskerne skal sortere affald i ti fraktioner, vurderer Dansk Affaldsforening.

Omkring 55 kroner om året.

Det er ifølge miljøminister Lea Wermelin (S) den ekstraregning, der venter de danske husholdninger, når de fra næste sommer skal sortere deres affald i ti fraktioner.

Det fortalte hun, da hun sammen med klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) præsenterede regeringens nye affaldsudspil.

Nu viser det sig dog, at regningen bliver markant større. Ifølge beregninger foretaget af Dansk Affaldsforening ender prisen i stedet på omkring 500 kroner pr. husstand – altså omkring ni gange så meget, som Miljøministeriets estimat.

LÆS OGSÅ Wermelin vil standardisere kommunernes affaldssortering

Dansk Affaldsforening bakker op om regeringens intentioner, men direktør Mikkel Brandrup efterlyser en åben og faktabaseret dialog.

– Når kommuner og affaldsselskaber med folkevalgte i spidsen skal rulle nye beholdere ud og bede borgerne sortere endnu mere, skal de både kunne sige, at det nytter, og forklare, hvad det koster, siger han i en pressemeddelelse.

Beregningerne fra Dansk Affaldsforening viser, at ekstraregningen ved den øgede sortering bliver størst i de 32 kommuner, der i dag kun indsamler mellem en og fire fraktioner, mens borgerne i de 29 kommuner, der i dag indsamler 7-8 fraktioner slipper billigst. mbdr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Affaldsudspil kan blive ti gange dyrere end regeringen anslår Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger