Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.05.2020 kl. 10.21

Billund må finde besparelser for 14 millioner kroner

Socialområdet er skredet i Billund. Nu skal politikerne tage stilling til et sparekatalog, der rammer bredt på den kommunale service.

Serviceudgifterne i Billund i 2020 forventes ifølge forvaltningen i kommunen at blive overskredet med 21 millioner kroner i forhold til servicerammen.

Det tager politikerne nu bestik af. Med et sparekatalog med cirka 4o konkrete besparelser, vil kommunen kunne finde 13,9 millioner kroner. Yderligere 3,5 millioner kroner findes ved at flytte projekter fra service til anlæg.

Forvaltningen lægger op til at spare 1,5 millioner kroner på plejen af demente borgere på plejehjem, men også skoleområdet må holde for med 2,3 millioner kroner. Det betyder blandt andet, at et nyt skolebyggeri bliver udsat. Også puljen til Billunds satsning på at være børnenes hovedstad bliver beskåret.

– Det er klart, at det får betydning for borgere og medarbejdere, der på nogen områder må undvære service og tiltag resten af året. Det er beklageligt, men som byråd er vi nødt til at handle på udsigten til endnu et år med store budgetoverskridelser, siger borgmester Ib Kristensen (V) til JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ Første gang i syv år: Alle partier med i budgettet i Aabenraa

Det er udgifterne til familie- og socialområdet, eksempelvis anbringelser og specialtilbud for børn og unge, der ser ud til at blive væsentligt højere end oprindeligt budgetteret. Samme område førte til et overforbrug i 2019.

Sparekataloget behandles på et byrådsmøde tirsdag. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Billund må finde besparelser for 14 millioner kroner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger