John Pawlik og Heino Hahn er ikke længere medlem af Dansk Folkeparti. De to Vordingborg-byrødder skifter til Nye Borgerlige. (Foto: Vordingborg Kommune)
John Pawlik og Heino Hahn er ikke længere medlem af Dansk Folkeparti. De to Vordingborg-byrødder skifter til Nye Borgerlige. (Foto: Vordingborg Kommune)
19.05.2020 kl. 13.29

To DF'ere hopper til NB: Partitop er ved at lave en dødsejler

To DF-byrådsmedlemmer skifter til Nye Borgerlige. Partitoppen er egenrådig og ved at lave en dødsejler, lyder kritikken fra de to partihoppere.

Nye Borgerlige får tredoblet deres repræsentation i byråd. To DF'ere i Vordingborg har nemlig valgt at forlade Dansk Folkeparti og i stedet melde sig ind i Nye Borgerlige. Det skriver partiet i en pressemeddelelse i dag tirsdag. Da Nye Borgerlige kun har et enkelt mandat – Mette Thiesen i Hillerød – er der dermed tale om en markant forøgelse.

Heino Hahn og John Pawlik, som de to nu tidligere DF'ere hedder, sender via tv2.dk en regulær svada af sted mod DF-ledelsen.

– De er ved at lave en dødssejler derinde (på Christiansborg, red.) Det er jeg ked af. Vi kan bare ikke forene os med Dansk Folkeparti mere, siger John Pawlik til tv2.dk.

Heino Hahn har siddet i kommunalbestyrelsen i Vordingborg i ti år. Igennem alle år har han været gruppeformand for partiets byrådsgruppe. John Pawlik har siddet i kommunalbestyrelsen i seks år. Han har undervejs været formand for uddannelses- og arbejdsmarkedsudvalget.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

Partiledelsen på Christiansborg afviser over for TV 2 kritikken. Søren Espersen, næstformand i Dansk Folkeparti, siger, at Hahn og Pawliks kritik bunder i internt splid i lokalforeningen og ikke har noget med politik at gøre.

Med Hahn og Pawliks partiskift har DF nu blot et enkelt mandat i kommunalbestyrelsen i Vordingborg. jki@kl.dk

Emneord
Navne, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: To DF'ere hopper til NB: Partitop er ved at lave en dødsejler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger