Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.05.2020 kl. 13.16

Sociale botilbud åbner op for besøg

En ny bekendtgørelse gør det nu muligt for alle borgere i sociale botilbud at modtage besøg i et begrænset omfang.
tekst Frederik Overby Vinding

En ny bekendtgørelse lemper på besøgsrestriktionerne på botilbud. Det betyder blandt andet, at alle borgere senest om syv dage kan modtage besøg på botilbud.

Lempelserne er resultatet af en aftale mellem samtlige partier i Folketinget den 25. april og er en del af den generelle genåbning af samfundet.

De nye regler betyder en tryggere hverdag for mange mennesker på sociale tilbud, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i en pressemeddelelse.

– Det er enormt vigtigt, at vi stort set er lykkedes med at holde coronasmitte væk fra sociale tilbud. Men blandt andre mennesker med handicap har oplevet ensomhed og savnet besøg fra familie og venner. Derfor åbner vi nu forsigtigt op for besøg på en måde, så vi beskytter beboere og personale på tilbuddene mod coronasmitte. Det har været et af de vigtigste temaer for partierne og mig at hjælpe udsatte mennesker ud af isolation og ensomhed og tilbage til en mere normal hverdag.

LÆS OGSÅ Smitten stiger blandt udsatte i København

De hidtidige regler om adgang til kritiske besøg gælder fortsat, står der i bekendtgørelsen. Derudover er det nu tilladt for øvrige borgere på botilbud at modtage besøg af 1-2 faste besøgspersoner.

Besøgene skal som hovedregel foregå på tilbuddenes udearealer, men må i visse tilfælde ske indendørs i borgerens egen bolig. Det er den lokale ledelse på de enkelte tilbud, som med inddragelse af beboeren udpeger besøgspersonerne og tilrettelægger besøgene på en forsvarlig måde.

Den nye bekendtgørelse om besøgsrestriktioner trådte i kraft i går, og tilbuddene skal senest om syv dage fra onsdag kunne gennemføre besøg.Frov@kl.dk 

Fakta – sådan ændres besøgsrestriktionerne

  • Alle borgere på botilbud kan nu få besøg på udearealer 
  • Borgeren kan få besøg af 1-2 faste besøgspersoner, der udpeges blandt beboerens nære pårørende
  • Der gives mulighed for, at borgere under visse betingelser får mulighed for at modtage besøg på indendørs arealer, som de selv råder over
  • Visse dagtilbud undtages helt fra besøgsforbuddet. Det drejer sig om sociale akuttilbud, sociale stofmisbrugsbehandlingstilbud, beskyttede beskæftigelsestilbud og aktivitets- og samværstilbud. 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sociale botilbud åbner op for besøg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger