Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.01.0001

KL: Tilfreds med styrelse, der skal ruste os til fremtidens epidemier

Hos KL er der tilfredshed med, at regeringen nu styrker det samfundsmæssige epidemiberedskab, så der ikke igen kan opstå mangel på værnemidler i kommunerne.

Tirsdag formiddag afslørede regeringen, at der vil blive oprettet en ny styrelse under Justitsministeriet, der skal styrke Danmarks epidimiberedskab under coronakrisen, men også for fremtiden.

I KL er man positivt stemt over den beslutning.

– Vi må aldrig igen stå i en situation, hvor frontmedarbejdere i kommunerne må klare sig med fyrværkeribriller og regnslag. Derfor er jeg tilfreds med, at der nu er helt klare rammer for, hvem der har ansvaret for at sikre, at vores medarbejdere sikkert kan passe deres arbejde – og passe på vores allermest sårbare borgere, siger KL-formand, Jacob Bundsgaard (S).

Styrelsen skal sikre, at der ikke igen opstår mangelsituationer, og at myndighedernes strategier kan føres ud i livet hurtigt og effektivt.

LÆS OGSÅ Otte borgmestre vil have ny epidemistyrelse til Frederikssund

På pressemødet præsenterede statsminister Mette Frederiksen også en ny teststrategi, som skal styrke smittesporingen og bryde smittekæderne. Teststrategien indebærer blandt andet, at kommunerne fremover skal stille feriecentre, hoteller og lignende til rådighed, så borgere får bedre mulighed for frivillig selvisolation.

– Nu har vi fået kontrol over virus. Den kontrol skal vi fastholde blandt andet ved at have en offensiv teststrategi, så vi hurtigt får opsporet og brudt smittekæderne. Kommunerne er også klar til at bidrage til den indsats, siger Jacob Bundsgaard. frov@kl.dk

Emneord
COVID19, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL: Tilfreds med styrelse, der skal ruste os til fremtidens epidemier Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger