PR-foto
PR-foto
11.05.2020 kl. 12.49

Herlev-politiker vikarierer for Jarlov

Hanne Bjørn-Klausen (K) er frem til sommerferien midlertidigt folketingsmedlem.

Grundet en inflammationssygdom har folketingsmedlem Rasmus Jarlov (K) sygemeldt sig frem til sommerferien.

Det giver plads til andensuppleanten i Københavns Omegns Storkreds Hanne Bjørn-Klausen (K), der sidder i kommunalbestyrelsen i Herlev.

– Jeg blev noget overrasket, da Mai Mercado (kons. gruppeformand, red.) ringede i sidste uge. Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme i gang, siger hun til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Tirsdag har hun første dag i Folketinget, hvor hun vil få tildelt ordførerskaber. Hun ved allerede nu, at hun ikke kommer til at overtage alle Rasmus Jarlovs ordførerskaber – som blandt andet tæller finans og skat.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem vikarierer for sygemeldt Lilleholt i Folketinget

– Vi rokerer noget rundt. Jeg vil bruge perioden i Folketinget til at lære, hvordan det hele fungerer. Det kan jeg jo bruge til næste valgkamp, siger Hanne Bjørn-Klausen.

Hun har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 2017 og blev opstillet til Folketinget for første gang ved valget i 2019.

Førstesuppleanten i Københavns Omegns Storkreds er viceborgmester i Høje-Taastrup Merete Scheelsbeck (K), men hun har ikke ønsket at indtræde i denne omgang, da hun er på barsel med sin nyfødte søn. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Folketinget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Herlev-politiker vikarierer for Jarlov Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger