S og V forbundet i udligningsaftale er godt, mener KL formand Jacob Bundsgaard (S) og næstformand Martin Damm (V). Foto: Lars Horn
S og V forbundet i udligningsaftale er godt, mener KL formand Jacob Bundsgaard (S) og næstformand Martin Damm (V). Foto: Lars Horn
05.05.2020 kl. 12.30

KL kvitterer for udligningsaftale over den politiske midte

KL’s formand og næstformand glæder sig over, at det er lykkedes at lande en aftale om en udligningsreform henover den politiske midte. Set fra kommunernes interesseorganisation er det vigtigt, at både Socialdemokratiet og Venstre står bag.

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, SF og Alternativet har indgået en aftale om et nyt udligningssystem. Som finansminister Nicolai Wammen (S) udtrykte på pressemødet, hvor aftalen blev præsenteret, så er det historisk, at Socialdemokratiet og Venstre har fundet sammen om en udligningsreform.

I kommunernes interesseorganisation er det uden tvivl en lettelse, at begge de to store borgmesterpartier – Socialdemokratiet og Venstre – står bag.

En udligningsreform har længe været efterspurgt i det kommunale landskab, og KL’s formand og næstformand, kvitterer derfor for, at en aftale endelig er kommet på plads. Det er afgørende for kommunernes økonomi og muligheder for at få genoprettet dansk økonomi i kølvandet på coronakrisen.

– Coronakrisen satte forhandlingerne på pause, og vi er glade for, at der nu er fundet tid til at komme i mål med en aftale. Og endda en aftale over midten. I kommunerne får vi en nøglerolle i at hjælpe samfundet på benene igen oven på coronakrisen. Men for at vi kan lykkes med det, kræver det, at forudsætningerne for vores økonomi er på plads. Med dagens aftale kender vi lidt flere af brikkerne på spillepladen, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), KL’s formand.

LÆS OGSÅ 21 kommuner får tilskud til at sætte skatten ned

KL har tidligere opfordret Folketingets partier til at få indgået en aftale om udligningen, inden der skal indgås en aftale om kommunernes økonomi for 2021.

– En reform af udligningssystemet er helt afgørende for kommunernes økonomi og sammenhængskraft. Lige nu står vi med en række usikkerheder omkring økonomien på grund af de mer- og mindreudgifter, som coronakrisen fører med sig. Oven i de usikkerheder har ligget en kæmpe usikkerhed på grund af udligningen. Det er godt, at der nu er slået søm i. Det giver os et bedre udgangspunkt for at kunne lande en økonomiaftale med regeringen om nogle uger, siger næstformand Martin Damm (V), der er borgmester i Kalundborg. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL kvitterer for udligningsaftale over den politiske midte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger