PR-foto
PR-foto
01.05.2020 kl. 12.37

Byrådsmedlem bryder med lokalliste fordi han ikke genopstiller

Fjordlisten er ude af byrådet i Ringkøbing-Skjern, men går efter et comeback ved kommunalvalget næste år. Listens eneste folkevalgte fortsætter som en fri fugl i byrådet.
tekst Mads Brandsen

Jesper Lærke er frem til udgangen af 2021 løsgænger i Ringkøbing-Skjern Byråd.

Det står klart, efter at han og Fjordlistens bestyrelse er blevet enige om at stoppe samarbejdet. Det er ifølge Fjordlistens formand en ”helt naturlig beslutning” set i lyset af, at Jesper Lærke i begyndelsen af året meddelte, at han ikke ønsker at stille op ved næste kommunalvalg.

– Vi har haft en god tid sammen med Jesper i Fjordlisten, men da Jesper har valgt, at han ikke ønsker at genopstille for Fjordlisten, er det samtidigt også lidt mærkeligt fortsat at have ham siddende i bestyrelsen, skriver formand Niels Najbjerg i en pressemeddelelse.

Han har derfor taget en snak med Jesper Lærke over en kop kaffe, hvor de er blevet enige om den utraditionelle løsning.

LÆS OGSÅ V-ballade får byrådsveteran til at sige farvel og tak efter 23 år

– Jeg har tidligere meddelt formanden, at jeg ikke ønsker at genopstille for Fjordlisten til kommunalvalget i 2021, og set i det lys giver det ikke meget mening, at jeg fortsætter i Fjordlisten, og vi har derfor aftalt, at jeg melder mig ud, siger han.

Jesper Lærke har siddet i byrådet i Ringkøbing-Skjern siden kommunalvalget 2017 efter at have forgæves søgte valg for Venstre i 2013. I 2017 forsøgte han at blive borgmesterkandidat for Venstre, men tabte til Hans Østergaard, der senere blev borgmester. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem bryder med lokalliste fordi han ikke genopstiller Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger