Thisteds borgmester Ulla Vestergaard blev endelig student. Privatfoto
Thisteds borgmester Ulla Vestergaard blev endelig student. Privatfoto
26.06.2020 kl. 12.31

Borgmester springer ud som student med 41 års forsinkelse

Eksamensangst betød, at Thisteds borgmester, Ulla Vestergaard (S), aldrig fik sin studentereksamen. Men det har hun nu rådet bod på.

Da Ulla Vestergaard i 1979 stod over for den sidste eksamen i mundtlig fransk, fik eksamensangsten overtaget – og hun valgte at skåne sig selv. Selv om det betød, at hun aldrig blev student.

Men det er aldrig for sent, og da rektoren på Thisted Gymnasium læste om hendes næsten afsluttede studentereksamen, kontaktede han hende og tilbød hende at tage den manglende eksamen i mundtlig fransk.

Efter mange timers forberedelse ved siden af borgmestergerningen lykkedes det hende at få sat et endegyldigt punktum for gymnasietiden med et 10-tal i den franskeksamen, hun frygtede så fælt.

Dermed kunne Ulla Vestergaards datter give sin mor den bordeauxfarvede hue på hovedet.

LÆS OGSÅ Endnu en V-borgmester stopper

– Hvor er jeg glad for det. Og hvor er jeg glad for at have fået chancen. Jeg kan næsten ikke få armene ned. Jeg forstår det simpelthen ikke, siger en tydelig rørt Ulla Vestergaard til TV Midtvest.

Efter gymnasiet blev hun uddannet beskæftigelsesvejleder, hvilket ikke krævede en studentereksamen – og siden 2018 har hun været borgmester, hvilket hun agter at fortsætte med. Hun er allerede valgt som Socialdemokratiets spidskandidat til valget næste år. mdbr@kl.dk

Emneord
Navne, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester springer ud som student med 41 års forsinkelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger