Foto: Venstre
Foto: Venstre
25.06.2020 kl. 10.31

Efter intern ballade: Byrådsmedlem trækker sig som folketingskandidat

Philip Tietje vil ikke længere være folketingskandidat. Det vil være tæt på umuligt at blive valgt efter balladen i partiet, forklarer han.

Venstre i Tønderkredsen skal ud og finde en ny folketingskandidat.

Det står klart, efter at Philip Tietje, der er byrådsmedlem og udvalgsformand i Aabenraa, har valgt at trække sig. Det skriver han i et opslag på sin Facebook-profil.

– Den interne splittelse i Venstreforeningen i Tønder Kommune er af en sådan karakter, at hvis opgaven var svær i forvejen, så er det nu tæt ved umuligt at få valgt en V-kandidat fra Tønder efter den noget opslidende magtkamp foreningen har været igennem, skriver Philip Tietje, der dog understreger, at han ikke har mistet lysten til politik – men at han vælger sine kampe med omhu.

– Tonen og retorikken har været hård og uforsonlig, og jeg må bare erkende, at det har jeg hverken har lyst eller energi til at arbejde videre med under disse betingelser, skriver han.

LÆS OGSÅ Nordjysk byrådsmedlem tager over efter Lauritzen i Folketinget

Balladen i Venstre i Tønder nåede sit foreløbige klimaks, da Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) tabte afstemningen om at blive borgmesterkandidat ved kommunalvalget næste år til erhvervsmanden Martin Iversen. Forud for mødet følte Henrik Frandsen sig udsat for en smædekampagne, og efterfølgende har der været sat spørgsmålstegn ved afstemningens resultat.  

Philip Tietje fik 2.296 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2019, hvilket rakte til at blive førstesuppleant for Ellen Trane Nørby. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter intern ballade: Byrådsmedlem trækker sig som folketingskandidat Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger