Foto: Kolding Kommune
Foto: Kolding Kommune
24.06.2020 kl. 10.42

Enigt byråd i Kolding klar med budgettet for næste år

Politikerne er blevet enige om en satsning på børn og en ny omfartsvej syd for byen.

Coronakrisen kaster stadig skygger af uvished over den kommunale økonomi. Der er derfor ikke blevet plads til de store armbevægelser i Koldings budget for 2021, som alle partier i byrådet er blevet enige om.

Det er så vidt Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er orienteret den første kommune i landet, der indgår et budgetforlig for næste år.

Der er dog fundet 16 millioner kroner til en børnepakke, der generelt skal løfte børne- og uddannelsesområdet. Den konkrete udmøntning afgøres efter sommer, mens der helt konkret er fundet 35 millioner kroner til udvidelse af Lyshøjskolen.

Med budgettet afsætter partierne også penge til første etape af en omfartsvej syd for Kolding, der skal kobles på motorvejen. Det er der afsat 80 millioner kroner til.

LÆS OGSÅ Stort mindretal vil have flere pædagoger – men SF tøver med at tilslutte sig

Der er samtidig enighed om at reservere resten af råderummet – formentlig i omegnen af 80 millioner kroner – til februar næste år, når der er overblik over konsekvenserne af coronakrisen.

– Det er så der, at vi kigger ned i de mange ønsker til andre positive ting, som vi kan igangsætte, skriver borgmester Jørn Pedersen (V) på Facebook.

Byrådet skal godkende budgetforliget til september. mdbr@kl.dk

Emneord
Budget, Økonomi, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Enigt byråd i Kolding klar med budgettet for næste år Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger