Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
24.06.2020 kl. 12.10

Antallet af underretninger sætter rekord for femte år i træk

Social- og indenrigsministeren glæder sig over, at der er flere indberetninger, men børne- og kulturcheferne mener ikke, antallet i sig selv er så interessant.

137.986 gange modtog landets kommuner underretninger om børn og unge i 2019.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der fortsætter de sidste fem års tendens til flere og flere underretninger. Sammenligner man med 2015, er der kommet 30 procent flere underretninger.

Det er ifølge social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) en god udvikling, fordi underretningerne er vigtige for at beskytte børn mod vold og mistrivsel. Hun er ikke bekymret for, at de mange flere underretninger kan føre til, at travle kommunale sagsbehandlere kan overse de grelleste sager.

– Min forventning er, at kommunerne hurtigt får lagt de underretninger til side, hvor der ikke er behov for opfølgning. For selvfølgelig skal tilgangen være ordentlig, men det mest afgørende er, at underretningerne kommer, siger hun blandt andet til Kristeligt Dagblad.

LÆS OGSÅ To løsningsforslag per barn
FOR ABONNENTER

Tilbage i maj satte Nyhedsmagasinet Danske Kommuner fokus på netop antallet af underretninger.

Her gav formanden for Børne- og Kulturchefforeningen, Anne Vang, der er direktør i Ballerup Kommune, udtryk for en noget anden holdning end ministeren.

– Jeg vil nødigt sende et budskab om, at lærere og pædagoger skal holde op med at underrette. Men det er væsentligt at afdække behovet for underretninger, sagde hun.

Hun mener i stedet, det er væsentligt at analysere på forholdet mellem antallet af underretninger og antallet af børnefaglige undersøgelser.

LÆS OGSÅ Nej til Barnets Reform
FOR ABONNENTER

– Set fra et administrationssynspunkt er det interessant. I mange kommuner ser vi faktisk også en stigning i antallet af underretninger, der ikke fører til børnefaglige undersøgelser eller til igangsættelse af indsatser. Det gælder også min egen kommune. Derfor er det bestemt relevant, at vi spørger os selv, om stigningen i antallet af underretninger kun er en god ting. I sin kommune er man nødt til se på, hvordan man kommer ind endnu tidligere, inden der finder en underretning sted, lød det fra Anne Vang. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Antallet af underretninger sætter rekord for femte år i træk Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger