Jonna Præst forlader DF og bliver medlem af Nytgribskov. (Foto: Gribskov Kommune)
Jonna Præst forlader DF og bliver medlem af Nytgribskov. (Foto: Gribskov Kommune)
23.06.2020 kl. 13.01

Utilfredshed med regnskab: Endnu en DF'er forlader partiet

Jonna Præst, byrådsmedlem fra Gribskov, har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Hun er utilfreds med den måde lokalforeningens regnskab blev præsenteret på partiets generalforsamling.

Medlemsflugten blandt Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer fortsætter. Denne gang er det byrådsmedlem Jonna Præst fra Gribskov, der har besluttet sig for at melde sig ud af partiet og fortsætte som medlem af lokallisten Nytgribskov. Dermed bliver hun byrådsmedlem nummer 22, der har forladt partiet i denne valgperiode.

Jonna Præsts adieu til partiet skyldes utilfredshed med lokalforeningens måde at præsentere årsregnskabet på den årlige generalforsamling. Det skriver Netavisen Gribskov.

– Vi fik først udleveret regnskabet, da vi sad og skulle godkende det, og jeg sagde, at det var i strid med god regnskabsskik at udlevere sådan et regnskab, siger hun til Netavisen Gribskov og uddyber:

– Jeg kan ikke i god tro godkende et regnskab på kun otte linjer, som ikke har udspecificeret noget som helst. Og når man først kan se regnskabet, efter at jeg havde bedt om det, så mener jeg ikke, det kan godkendes. Vi havde jo ikke tid til at se det igennem, og bestyrelsen har heller ikke godkendt regnskab, kun Marlene Harpsøe, som er udpeget som revisor.

LÆS OGSÅ Billund skal have ny borgmester

Jonna Præst, der blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Gribskov første gang i 2013, har nu meldt sig ind i borgmesterpartiet Nytgribskov. Hun vil dog fortsat på landspolitisk plan arbejde for Dansk Folkepartis mærkesager, siger hun til Netavisen Gribskov.

– Jeg vil stadig kæmpe for de samme mærkesager: De svage ældre og unge. Det ændrer sig ikke. Nytgribskov er en lokalliste, så her skal man ikke arbejde for et landsdækkende parti. DF er ikke det parti, jeg meldte mig ind i, og når det parti, du har knoklet for, går i stå, og du ikke føler, du kan bidrage til noget... Det er der ikke i Nytgribskov, og jeg har gjort Anders (Gerner Frost, borgmester i Gribskov, red.) meget klart, at jeg stadig vil arbejde for mine mærkesager, siger hun.

Dansk Folkeparti i Gribskov har nu ét byrådsmedlem tilbage. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Utilfredshed med regnskab: Endnu en DF'er forlader partiet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger