Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.06.2020 kl. 10.09

Ny analyse: Kommunale chefer forventer flere digitale møder efter corona

En ny rundspørge viser, at et overvældende flertal af de kommunale digitaliseringschefer forventer flere digitale møder både internt og eksternt efter coronakrisen.

Erfaringerne med hjemmearbejde, Skype-møder og Teams-samarbejde under nedlukningen af den fysiske offentlige sektor vil forandre kommunernes måde at arbejde på. Det viser en rundspørge blandt landets kommunale digitaliseringschefer, som KL's nyhedsbrev Momentum har foretaget.

I rundspørgen svarer 59 procent af respondenterne, at erfaringerne fra corona-krisen vil give store eller meget store ændringer i forhold til arbejdsgange og processer i deres kommune.

Blandt andre Aabenraa Kommunes it- og digitaliseringschef, Eva Minke Andersen, forventer ændringer i det kommunale arbejde.

– Flere møder vil helt sikkert foregå digitalt. For eksempel ligger børne- og skoleafdelingen 17 kilometer herfra, og der er jo ingen grund til, at de kører til møde på rådhuset hver gang, når vi har videoløsningerne. Så fleksibiliteten i, at vi kan være fysisk sammen eller på video, alt efter hvor i verden vi er, vil vinde indpas. Og nu er folk vænnet til det, så skal vi ikke slippe det igen, siger hun til nyhedsbrevet Momentum.

LÆS OGSÅ Esbjerg kobler humor og digitalisering

De kommunale it-chefer peger især på mødeafholdelse som et område, hvor der vil ske et skifte fra fysiske til virtuelle løsninger. I rundspørgen svarer 94 procent af cheferne, at flere af deres interne møder vil blive afholdt virtuelt i stedet for fysisk. For eksterne møder forventer 96 procent, at flere af møderne bliver afholdt virtuelt.

I Holbæk Kommune forventer chef for Organisationsservice, Ole Lollike, at erfaringerne fra corona-tiden bliver ført ind i tiden efter corona.

– Vi har haft meget positive erfaringer med de virtuelle møder, og jeg tror også, vi kommer til at bruge dem meget mere i fremtiden. Nu kigger vi ind i en ny periode, hvor nogle vil være virtuelle, og nogle vil sidde fysisk samlet i et lokale, og det skal vi øve os i, men det giver rigtig god mening med en øget fleksibilitet både i forhold til arbejdssted og mødeform, siger Ole Lollike.

Du kan læse hele Momentums analyse her. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Analyse: It og digitalisering er en topledelsesopgave
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny analyse: Kommunale chefer forventer flere digitale møder efter corona Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger