Nina Eg Hansen er ny direktør for børn og unge i Frederiksberg. (Foto: Frederiksberg Kommune)
Nina Eg Hansen er ny direktør for børn og unge i Frederiksberg. (Foto: Frederiksberg Kommune)
23.06.2020 kl. 10.33

Frederiksberg henter ny direktør i nabokommunen

Frederiksberg Kommune henter en ny børn- og ungedirektør i Københavns Kommune. Hun erstatter fyret direktør.

Nina Eg Hansen bliver ny direktør for børn- og ungeområdet i Frederiksberg Kommune. Hun kommer fra en stilling som administrerende direktør i socialforvaltningen i København. Det skriver Frederiksberg i en pressemeddelelse, efter kommunalbestyrelsen i går mandag besluttede at ansætte Nina Eg Hansen som ny direktør.

Borgmester Simon Aggesen (K) kalder den nye direktør for en erfaren leder.

– Nina Eg Hansen har arbejdet med børne- og ungeområdet på allerhøjeste plan i både kommuner og i centraladministrationen, og hun er den helt rigtige til at stå i spidsen for vores arbejde med at sikre, at Frederiksberg Kommune er landets bedste kommune at være barn i, siger Simon Aggesen.

Den nye direktør er 48 år gammel og er uddannet i statskundskab. Før hun fik arbejde i Københavns Kommune var hun ansat som leder i Social- og indenrigsministeriet og som direktør i Ringsted Kommune.

LÆS OGSÅ Officersuddannet folkeskolelærer skal være koncernchef i Skanderborg

Hun siger selv om sit nye job: 

– På børn- og ungeområdet har man et enestående ansvar for den næste generations trivsel i hverdagen og muligheder i fremtiden. Derfor glæder jeg mig usigeligt meget til at samarbejde med ledere og medarbejdere på Frederiksberg om, hvordan vi skaber rammerne for en barndom med tryghed, glæde, udvikling og læring. Jeg har arbejdet med udsatte børn og dagtilbud gennem mange år, og for mig er det en personlig prioritet igen også at gøre en indsats på skoleområdet, siger Nina Eg Hansen.

Hun bliver en del af kommunens direktion, der består af kommunaldirektør Stig Henneberg og to andre fagdirektører.

Nina Eg Hansen starter i Frederiksberg den 1. august.

LÆS OGSÅ Næstved ansætter direktør med husdyrhold i privaten

Erstatter fyret direktør

Stillingen som direktør for børn- og ungeområdet blev ledig i slutningen af sidste år, da Frederiksberg besluttede at fyre den forhenværende direktør Inger Andersen efter alvorlige fejl og mangler i flere sager på familieområdet. 

Dengang sagde borgmester Simon Aggesen om sagen:

– Vi har indledt en afskedigelsessag mod den ansvarlige direktør. For den samlede magistrat er det helt afgørende, at alle familier kan have tillid til, at den støtte og de afgørelser, som Frederiksberg Kommune træffer, hviler på et korrekt og dokumenteret grundlag, og at vi som politikere får den nødvendige viden i tide.

Inger Andersen blev fritaget for tjeneste med øjeblikkelig virkning. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Direktører for hele livet

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frederiksberg henter ny direktør i nabokommunen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger