Borgmester Henrik Frandsen tabte kampvalg. Foto Tønder Kommune
Borgmester Henrik Frandsen tabte kampvalg. Foto Tønder Kommune
19.06.2020 kl. 10.33

Splittet V i Tønder: Borgmester vraget som spidskandidat

Tønders borgmester, Henrik Frandsen, tabte tæt kampvalg om at blive genvalgt som Venstres spidskandidat.

På et opstillingsmøde torsdag aften tabte Tønders borgmester Henrik Frandsen kampen om at blive partiet spidskandidat til kommunalvalget i 2021.

Kampvalget vidner om et splittet Venstre i Tønder.

Udfordreren er Martin Iversen, der er direktør i Enjoy Resorts og formand for Rømø-Tønder Turistforening, og han vandt med 305 stemmer. Henrik Frandsen fik 286.

Medlemmerne ankom til en mark udenfor Agerskov, hvor opstillingsmødet blev afholdt som et drive in-møde.

LÆS OGSÅ Dragør har fået ny borgmester

– Jeg vil ikke sige, at det er lidt crazy det her, for det er der andre, der er kommet galt afsted med, siger Martin Iversen ifølge JydskeVestkysten i sin takketale.

Den nye spidskandidat sidder i ikke i byrådet, men Martin Iversen siger selv, at han næste år vil gå benhårdt efter den borgermesterpost, som Venstre har siddet i grænsekommunen siden kommunalreformen i 2007.

Henrik Frandsen fik borgmesterposten i Tønder i 2016, efter den daværende borgmester Laurids Rudebecks (V) pludselige død. Han fik et meget flot genvalg ved kommunalvalget i 2017.

Smædekampagne

Henrik Frandsen var naturligvis meget berørt over nederlaget, og betegner situationen som en nedsmeltning af Venstre i Tønder og frygter, at det vil afspejle sig i resultatet ved valget næste år.

– Der er blevet kørt en smædekampagne mod mig de seneste år fra dele af partiet, hvor uanset hvad jeg har foretaget mig, så er det blevet vendt til at være noget møg. Jeg er blevet beskyldt for at svindle og tænke på egen vinding. Og er der noget, jeg ikke er, så er det svindler og bedrager. Det er klart, at det har været ubehageligt, siger han til TV Syd. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Splittet V i Tønder: Borgmester vraget som spidskandidat Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger