Colourbox
Colourbox
18.06.2020 kl. 14.00

Beskæftigelsesborgmester: Kravet om seks overnatninger er meningsløst benspænd

Seksdages-reglen er et unødvendigt kompliceret benspænd for turismen i København, mener beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der ikke er tilfreds med de nye rejsevejledninger.

Københavns beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) vil helt have fjernet reglen om, at turister ved grænsen skal dokumentere seks overnatninger i Danmark.

– Det giver ingen mening at opretholde et vilkårligt tal, når man samtidig åbner op for, at flere turister må komme til landet, siger hun efter at nye rejsevejledninger fra den 27. juni betyder, at der på bestemte betingelser kan rejses til og fra visse lande.

Hun mener, grænselempelserne er et godt skridt på vejen, men den københavnske turistbus kører stadig i det tunge gear i slæbesporet.

Helt hen i vejret

Rejsevejledningerne fra den 27. juni betyder, at der på bestemte betingelser kan rejses til og fra visse lande.

LÆS OGSÅ Borgmester om aflivning af alle mink: Det er en trist dag

Kravet om, at turister skal overnatte seks gange for at komme ind i landet, fjernes fra den 27. juni for turister fra Københavns naboregioner Skåne, Halland og Blekinge i Sverige samt Slesvig-Holsten i Tyskland, men pålægges nu alle andre turister, der kommer til landet.

Og det er helt hen i vejret, siger beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.

– Det er et alvorligt benspænd for turismeindustrien i hovedstaden, og dermed for beskæftigelsen, at vi stiller krav om seks overnatninger, for det afskærer alt for mange turister fra at komme til København. Få nu fjernet den stupide regel, som er både ulogisk og uretfærdig over for de tomme hoteller, restauranter og turistattraktioner, som lige nu styrtbløder. Det giver ingen mening at opretholde et vilkårligt tal, når man samtidig åbner op for, at flere turister må komme til landet, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Det er en ommer

Hun mener desuden, at det omfattende system, som regeringen lægger op til, med diverse objektive kriterier for åbne eller lukkede lande er alt for kompliceret for menigmand.

LÆS OGSÅ Turisterne skal bruge to milliarder kroner mere på Sjælland

– Folk kan ikke manøvrere i det i den virkelige verden. Kan jeg bestille et hotel i juli nu, eller kan jeg ikke? Og hvad sker der, hvis et land ændrer status, mens jeg er i det? Alle de spørgsmål, som systemet rejser, vil være ødelæggende for almindelige menneskers mulighed for at planlægge en ferie. Det er en ommer, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hun mener, at de objektive kriterier bør erstattes af den mest simple udgave: En bestemt dato med garanteret åbning for alle lande. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Beskæftigelsesborgmester: Kravet om seks overnatninger er meningsløst benspænd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger