Sådan ser Vejles gratis turistbus ud. Ifølge Vejle Amts Folkeblad kostede det 80.000 at få pakken den ind i folie. Foto: VisitVejle
Sådan ser Vejles gratis turistbus ud. Ifølge Vejle Amts Folkeblad kostede det 80.000 at få pakken den ind i folie. Foto: VisitVejle
16.06.2020 kl. 08.50

Turistbus kører gratis til attraktioner og kulturinstitutioner

Kolding Kommune indsætter en turistbus i hele sommerferien, hvor borgere og turister kan køre gratis til turistattraktioner og kulturinstitutioner.
tekst Frederik Overby Vinding

Fra 29. juni og seks uger frem kan borgere og turister i Kolding Kommune hoppe på en gratis turistbus, der kører mellem turistattraktioner og kulturinstitutioner.

Initiativet er taget af formændene for teknik- og klimaudvalget og kulturudvalget, Jakob Ville (V) og Jesper Elkjær (R). På byrådsmødet mandag fik de opbakning til at bruge de 300.000 kroner, som Sydtrafik skal have for holde bussen kørende i de seks uger.

Det skriver JydskeVestkysten.

– Det er jo en gammel radikal idé fra 2013, og forhåbentligt får vi ikke kun turister, men også vores egne borgere til at komme ud og besøge vores kulturinstitutioner. Det vil de rigtig gerne have efter den nedlukning, de har været igennem på grund af corona. Og hvis turistbussen bliver en succes, håber jeg, vi kan finde penge til at gøre den permanent, når vi skal forhandle næste års budget på plads, siger Jesper Elkjær til JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ 15 kommuner og fondsmillioner skal løfte Hærvejen til international særklasse

Kolding er ikke den eneste kommune, der er kommet på den ide. Vejle Kommune kom dem i forkøbet, da de allerede fra sidste år brugte det helt samme koncept og indsatte en gratis turistbus, der blandt andet kørte til Legoland, Jelling og Givskud Zoo, der er nogle af kommunens største attraktioner.

Bussen i Kolding vil køre ruten tre gange om dagen i tidsrummet fra cirka klokken 9 til 19. frov@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Turistbus kører gratis til attraktioner og kulturinstitutioner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger