Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune
16.06.2020 kl. 12.44

Odenses familiechef fratræder efter massivt budgetrod

Den øverste chef for afdelingen for anbringelser og forebyggelse i Odenses børne- og ungeforvaltning fratræder sin stilling i kølvandet på to kritiske konsulentrapporter.

Odense Kommune og familie- og velfærdschef Morten Jessen Madsen har i gensidig forståelse aftalt, at han fratræder sin stilling med udgangen af juni.

Det oplyser Odense Kommune i en ultrakort pressemeddelelse tirsdag.

Udskiftningen på chefposten kommer i kølvandet på to eksterne rapporter, der er kommet med massiv kritik af forvaltningen. Først var det Rambøll, der pegede på manglende tillid og samarbejde mellem forvaltningerne, der skal støtte udsatte børn og unge, og senest var det BDO, der i en revisorrapport konstaterede, at budgetterne ikke bruges som redskab for at styre økonomien.

Situationen bliver af professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh karakteriseret som ”højst usædvanlig” for en kommune af Odenses størrelse af professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh.

LÆS OGSÅ Direktører for hele livet

– Jeg har ikke set noget lignende i nyere tid. En kommune på Odenses størrelse er mere kompleks at styre økonomisk end en mindre kommune, men netop på grund af størrelsen har den også bedre ressourcer til den styring, siger han.

Overfor Fyens Stiftstidende afviser såvel Morten Jessen Madsen som den ansvarlige rådmand Susanne Crawley Larsen (R) at uddybe fratrædelsen, herunder om der i virkeligheden er tale om en afskedigelsessag.

Morten Jessen Madsen kom til Odense i 2016 fra en stilling som vicedirektør for velfærdsområdet i Assens Kommune.

Han efterfølges indtil videre af sundheds- og forebyggelseschef Sonja Serup Hansen. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Morsø ansætter ny børnedirektør

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odenses familiechef fratræder efter massivt budgetrod Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger