Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
16.06.2020 kl. 12.25

DF mister en mere: Byrådsmedlem og eks-MF’er smutter

Tidligere folketingsmedlem og nuværende byrådsmedlem i Horsens Kommune Claus Kvist Hansen forlader DF og nedlægger sit mandat.

Claus Kvist Hansen forlader DF.

For blot et års tid siden sad han med ved bordet i Dansk Folkepartis gruppeværelse på Christiansborg. Men i dag melder Claus Kvist Hansen sig både ud af partiet og opgiver sin plads gennem seks år i Horsens Byråd.

Det skriver DR.

Jeg kan ikke længere tilslutte mig DF's overordnede politiske retning, siger han til DR.

LÆS OGSÅ Netværk
FOR ABONNENTER

Dermed er han det sjette byrådsmedlem, der har forladt DF på under en måned.

Først var det byrådsmedlemmerne Heino Hahn og John Pawlik fra Vordingborg, der havde fået nok. De meldte sig 19. maj ud af Dansk Folkeparti og ind i Nye Borgerlige.

Seks dage senere forlod Tina-Mia Eriksen fra Ringsted partiet. Hun meldte sig ind i Det Konservative Folkeparti. 30. maj meddelte Henrik Kjølby fra Sorø, at han fremover repræsenterer Venstre.

Derefter sagde Githa Nelander fra Næstved Byråd farvel og tak til Dansk Folkeparti og trak i en hvid vindjakke fra Nye Borgerlige – og det endda efter ti års medlemskab.

LÆS OGSÅ DF’er, radikal og løsgænger danner ny lokalliste

Og nu har Claus Kvist Hansen også sagt farvel.

Siden kommunalvalget i 2017 har partiet nu mistet i alt 21 byrådsmedlemmer, viser en kortlægning, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har foretaget.

I et interview i sidste uge ærgrede Steen Thomsen, der er organisationskonsulent i Dansk Folkeparti på Christiansborg – og en af de medarbejdere, der bliver sendt ud, hvis der er ballade i en lokalforening, sig.

– Vi mener, at der er brug for et stærkt Dansk Folkeparti på landsplan og i kommunerne. Derfor er det her drønærgerligt. Jo tættere vi kommer på valget, desto flere stridigheder kan der komme, fordi vi går ind i sæsonen med opstillingsmøder. Kombinationen af det og dårlige meningsmålinger gør, at der er nogle, der frygter, at der bliver færre pladser i byrådene, siger han.

LÆS OGSÅ Museumschef fratræder med øjeblikkelig virkning

Du kan læse hele interviewet med ham her. frov@kl.dk

Emneord
Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DF mister en mere: Byrådsmedlem og eks-MF’er smutter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger