Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
16.06.2020 kl. 10.00

Brug for afklaring: Fortsat afstandskrav kan give fagligt efterslæb

KL og Skolelederforeningen ønsker en hurtig afklaring på, om afstandskravet fortsætter efter sommerferien. De mener, man risikerer et fagligt efterslæb, hvis ikke skolerne kan komme tilbage til en normal hverdag.
tekst Frederik Overby Vinding

Skolerne er allerede ved at forberede næste skoleår. Derfor er der hurtigst muligt brug for at få afklaret, om afstandskravet i folkeskolen fortsætter ind i næste skoleår. Sådan lyder det fra KL og Skolelederforeningen.

– Det allervigtigste hensyn er, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at gå i skole. Genåbningen af samfundet går hurtigt nu. Vi kan gå i fitnesscentre og til fysiske fritidsaktiviteter, køre i fyldte busser og holde fest til klokken to om natten. Derfor vil det give skuffede forventninger, hvis elever, forældre og medarbejdere møder ind til skoler efter sommerferien, som fortsat kun er delvist genåbnet. Men med de nuværende retningslinjer for afstand vil det være tilfældet, siger Thomas Gyldal Petersen (S), formand for KL’s børne- og undervisningsudvalg i en pressemeddelelse.

Mange skoler har under coronakrisen lånt lokaler andre steder i kommunerne. Det er alt fra idrætshaller til kulturinstitutioner. Men når de genåbner, kan skolerne ikke længere bruge dem. Kommunerne kan derfor ende med at få pladsproblemer og mangel på personale, hvis afstandskravet opretholdes.

– På skolerne har vi hverken personale, lokaler eller økonomi til at fortsætte med at drive skole på denne måde. I perioden med nødundervisning har det ikke været muligt at undervise i alle fag. Derfor er der behov for, at vi får vilkår, så vi kan undervise i alle fag, så det ikke går ud over elevernes faglighed. Samtidig er jeg bekymret for de mest udsatte børn og unge, da de i endnu højere grad har brug for en mere normal og stabil skoledag, siger Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Kommune vil lade forældre slippe for betaling, hvis de selv passer børn

KL skriver, at de har været i dialog med regeringen om problematikken og mødt forståelse, men at der er brug for afklaring nu. frov@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Brug for afklaring: Fortsat afstandskrav kan give fagligt efterslæb Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger