Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
12.06.2020 kl. 11.45

Regeringen glemmer sommerhusene i sit affaldsudspil

Det kræver millioninvesteringer at indsamle ti fraktioner affald i sommerhusområderne – men Varde Kommune savner metodefrihed i regeringens udspil.

Det er svært at finde nogen, der er imod bedre affaldssortering og mere genanvendelse.

Det er Varde Kommune også helt med på.

Men kommunen mener, at regeringen har glemt sommerhusområderne. Her kommer de fagre nye tider inden for sorteringen af husholdningsaffaldet til at vende op og ned på, hvordan der samles ind.

I dag foregår en del af sorteringen af affaldet på såkaldte miljøstationer, og det fungerer ifølge formanden for plan- og teknikudvalget Preben Friis Hauge (V) fint.

LÆS OGSÅ Frederiksberg frikender sig selv i Aggesens boligsag

– Vi er helt på linje med ønsket om bedre affaldssortering og mere genanvendelse, men vi ønsker frihed til at vælge en metode, som passer til vores lokale geografi, så vi undgår unødvendige millioninvesteringer for borgernes skattekroner, siger han i en pressemeddelelse.

Det er eksempelvis metal og batterier, der i dag samles ind på miljøstationerne.

Restaffaldet i sommerhusområderne indsamles i dag med specialkøbte lastbiler, der er væsentlig mindre end de 25 ton tunge udgaver, der samler ind i villakvartererne, og som derfor kan køre på de små grusveje og stier, der er i sommerhusområderne.

Hvis det nye udspil skal realiseres, vil Varde Kommune skulle investere i nye lastbiler for millioner af kroner. Samtidig er mængderne af affald, der kan samles ind i sommerhusområderne ganske små.

LÆS OGSÅ Lars Weiss går efter overborgmesterposten

Varde Kommune vurderer derfor, at pengene er brugt bedre på at opgradere og udbrede miljøstationerne i sommerhusområderne. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen glemmer sommerhusene i sit affaldsudspil Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger