Foto: Morsø Kommune
Foto: Morsø Kommune
10.06.2020 kl. 09.20

Løsgænger melder sig ind i SF

Morsøs 1. viceborgmester, Viggo Vangsgaard, der sidste år blev løsgænger, har nu meldt sig ind i SF.

Viggo Vangsgaard, der er 1. viceborgmester i Morsø Kommune, har efter knap otte måneder som løsgænger meldt sig ind i SF.

– De holdninger, jeg i sin tid meldte mig ind i Socialdemokratiet for, er i dag at finde i SF. S er gået lidt til højre, i hvert fald landspolitisk, når vi taler flygtninge og indvandrere, normeringer på daginstitutions- og ældreområdet og miljøpolitik, siger han til Nordjyske.

Viceborgmesteren meldte sig i november sidste år ud af Socialdemokratiet, hvor han var spidskandidat og havde været medlem i mere end 25 år. Til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner forklarede Viggo Vangsgaard i november, at der igennem længere tid havde været knas i gruppen.

– Der har været uenigheder og fnidder og fnadder i gruppen i en længere periode. Senest i forbindelse med budgetforhandlingerne, hvor to gruppemedlemmer underkendte det resultat, som gruppeformanden og jeg havde forhandlet hjem. Selvom de havde givet os mandat på forhånd og bekræftet det mandat, sagde han.

LÆS OGSÅ DF’er, radikal og løsgænger danner ny lokalliste

Ved kommunalvalget i 2017 var han spidskandidat og fik da også næstflest personlige stemmer på øen, kun overgået af borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), der fik fire gange så mange.

Viggo Vangsgaard er 64 år gammel og i gang med sin syvende periode i byrådet på Mors, hvor han har boet hele sit liv. frov@kl.dk 

Emneord
Navne, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Løsgænger melder sig ind i SF Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger