Foto: Liberal Alliance
Foto: Liberal Alliance
08.06.2020 kl. 09.50

Tidligere DF’er skifter til LA

2. viceborgmesteren i Vejen Kommune, Anni Grimm, skal fremover repræsentere Liberal Alliance i Vejen Byråd.

Efter mere end halvandet år som løsgænger har Anni Grimm, der er 2. viceborgmester i Vejen Kommune, meldt sig ind i Liberal Alliance.

Dermed fordobler partiet sine medlemmer i byrådet fra et til to.

– Anni og jeg har haft et godt og tillidsfuldt samarbejde i Vejen Byråd gennem det seneste halvandet år, hvor Anni har været løsgænger. Dette samarbejde intensiveres nu, hvor Anni indtræder i Liberal Alliances gruppe i byrådet. Anni er en af de få i byrådet, der som jeg, tør tage bladet fra munden, og det falder os derfor helt naturligt at forene kræfterne for at fremme frihed, fornuft og fremsynethed i Vejen Kommune, skriver Martin Boye, der er LA’s andet medlem i byrådet, på sin Facebook-profil.

Over for JydskeVestkysten fremhæver Anni Grimm også selv det gode samarbejde, hun har haft med partiet siden hun blev løsgænger.

LÆS OGSÅ Netværk
FOR ABONNENTER

– Jeg har haft et godt og fornuftigt samarbejde med det nuværende LA-medlem af byrådet, Martin Boye. Det er et samarbejde, der nu styrkes yderligere. En stor del af min beslutning handler også om, at jeg har stor tiltro til Alex Vanopslagh som partiformand, siger hun til JydskeVestkysten.

Udmeldelse

Anni Grimm har tidligere siddet i Vejen Byråd som medlem for Dansk Folkeparti siden 2009. Men i december 2018 meldte hun sig ud af partiet for at blive løsgænger efter uenigheder med lokalbestyrelsen.

Udmeldelsen skete blandt andet på baggrund af et kontroversielt læserbrev, hun i 2017 skrev til JydskeVestkysten med overskriften ”Danmark … et land for afvigere”. I læserbrevet skriver hun blandt andet: ”Problemet opstår jo netop kun, fordi disse afvigere (homoseksuelle, red.) vil påtvinge mig og andre dels at overvære deres mere eller mindre provokerende seksuelle udfoldelser på åben gade eller på landsdækkende tv, dels stiller krav om, at jeg skal synes, at deres afvigertrang er "normal".”

Derudover stiller hun sig også kritisk over for, at homoseksuelle også skal have ret til at føde børn. Læserbrevet havde den konsekvens, at hun fik en advarsel fra Dansk Folkeparti. frov@kl.dk

LÆS OGSÅ DF’er, radikal og løsgænger danner ny lokalliste
Emneord
Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere DF’er skifter til LA Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger