Foto: Socialdemokratiet
Foto: Socialdemokratiet
02.06.2020 kl. 08.22

Partiformand vipper erfaren borgmesterkandidat af pinden

Socialdemokratiet i Kalundborg har valgt ny frontfigur til næste kommunalvalg efter et opsigtsvækkende forløb.
tekst Mads Brandsen

Det bliver den lokale partiformand Tina Beck-Nilsson (S), der ved kommunalvalget næste år skal forsøge at vriste borgmesterposten i Kalundborg fra Martin Damm (V).

Det står klart efter at Socialdemokratiet mandag har offentliggjort resultatet af en urafstemning om spidskandidaturet. Her fik Tina Beck-Nilsson 96 stemmer, mens Gunver Jensen, der den sidste halvanden valgperiode har været spidskandidat, fik 91 stemmer.

Tina Beck-Nilsson fortæller til TV2 Øst, at hun er ydmyg over for opgaven, som hun kalder ”fuldstændig gigantisk.” Ved sidste valg fik Venstre 35,3 procent af stemmerne, mens Socialdemokratiet måtte tage til takke med 25,5 procent, hvilket dog var en fremgang.

Valget af Tina Beck-Nilsson er i sig selv opsigtsvækkende, fordi hun blev indstillet af en enig partibestyrelse uden at orientere Gunver Jensen på forhånd.

LÆS OGSÅ Udvalgsformand stiller ikke op igen: V ligner et Trump-agtigt protestparti

Hverken Tina Beck-Nilsson eller næstformand for partiforeningen Esben Hansen ønsker i dag at uddybe hvorfor valget fandt sted på den måde.

Tina Beck-Nilsson mener heller ikke, at de politisk står langt fra hinanden.

– Jeg er ikke sikker på, at Gunvers og min politik grundlæggende er meget forskellig, men vores tilgang til at få ført den frem er forskellig. Vi har haft nogle fantastiske valg – både til folketingsvalget og europaparlamentsvalget – og sådan set også et udmærket kommunalvalg sidste gang, men vi skal have kapitaliseret de valg, vi har haft, og der kan jeg byde ind med noget andet i forhold til at komme ud og komme i kontakt med borgerne i Kalundborg Kommune, siger Tina Beck-Nilsson til TV2 Øst.

På Facebook takker hun desuden Gunver Jensen for en sober valgkamp. 

LÆS OGSÅ DF’er, radikal og løsgænger danner ny lokalliste

Gunver Jensen, der har siddet i byrådet siden 1989, har ikke afgjort, om hun stiller op igen næste år. Indtil valget fortsætter hun dog som gruppeformand.

Kalundborg var socialdemokratisk ledet fra 1978 til 2002 og igen fra 2008-2010. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Partiformand vipper erfaren borgmesterkandidat af pinden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger