Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) finder sammen med børn- og ungerådmand Susanne Larsen Odenses vinder af konkurrencen, Foto: Odense Kommune
Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) finder sammen med børn- og ungerådmand Susanne Larsen Odenses vinder af konkurrencen, Foto: Odense Kommune
02.06.2020 kl. 13.00

Børn fra kommunerne fejrer majestæten

Dronning Margrethe får både overraskelser og fødselsdagssang, når ti skoleelever overbringer hende gaven fra det kommunale Danmark.

Elever fra alle Danmarks kommuner står bag 98 malerier, der til sammen udgør kommunernes og KL’s officielle gave til dronning Margrethe i anledning af hendes 80 års-fødselsdag.

Gaven består af ét maleri fra hver kommune, som børnene i fællesskab har udarbejdet under temaerne "Dronningen" og "Vartegn fra min kommune."

Som følge coronavirussens hærgen måtte overrækkelsen af gaven udsættes, men nu er der sat ny dato på arrangementet, der er blandt de få planlagte fødselsdagsarrangementer, der gennemføres.

Det bliver den 16. juni, at ti elever fra 3. klasser præsenterer gaven for dronningen på Christiansborg Slot. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Vordingborg afliver myterne om musikskolen
FOR ABONNENTER

De ti elevers klassekammerater vil være med på videolink. 

Arrangementet transmitteres på TV 2 fra kl. 10.00. TV 2 sender også et resumé om aftenen.

Malerierne kan sommeren over opleves i de kongelige repræsentationslokaler på Christiansborg. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Børn fra kommunerne fejrer majestæten Felter med * skal udfyldes
 
Af: Marie-Louise Hvass Sixhøj
Den 05.06.2020 kl. 15:53

Skufffelse

svar på: Børn fra kommunerne fejrer majestæten

Øv. Min søn var en af de børn, der har malet et maleri til dronningen og ham skulle have været på Christiansborg for at overrække det sammen med de 97 andre børn. Grundet corona fik vi en mail om, at det var udskudt, men ikke aflyst. Siden har vi intet hørt - og kan så læse i medierne, at det afholdes i en anden form og kan deraf udlede, at vi nu må skuffe vores søn og fortælle ham, at han alligevel ikke skal overrække maleriet. Jeg synes, det ville have klædt KL at informere vi forældre om, at arrangementet er aflyst. Hverken vi forældre eller skolen er blevet informeret om det.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger