Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
31.01.2020 kl. 15.06

Partier afviser reform af styreformen

SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Venstre har alle det samme svar til regeringens forslag om at reformere storbyernes styreform: Nej tak.
tekst Mads Brandsen

Der er ingen grund til at pille ved styreformen i København, Aarhus, Aalborg og Odense, sådan som regeringen lægger op til.

Regeringen foreslår at samle de nuværende rådmænd og borgmestre i en fælles administrativ ledelse frem for at den enkelte politiker som i dag har ansvaret for en forvaltning.

– Diagnosen er sådan set rigtig nok for så vidt angår København. Der er meget, der ikke fungerer, men medicinen er helt forkert. Svaret er ikke at centralisere mere, siger Venstres politiske ordfører Sophie Løhde.

Tre af regeringens støttepartier er helt enige.

LÆS OGSÅ Boet efter Brixtofte skal gøres op

– Styreformen skal være så demokratisk som muligt. Vi skal sørge for, at magten er på flest mulige hænder, siger SF’s formand Pia Olsen Dyhr.

– De radikale kommunalbestyrelsesmedlemmer er glade for styreformen i de store byer. Vi ser ingen grund til at lave den om, og hvis det endelig var, skulle vi lade kommunalpolitikerne diskutere det, lyder det fra den radikale leder Morten Østergaard.

Det sidste er Enhedslistens kommunalordfører Jette Gottlieb enig i.

– Det her har intet med udligning at gøre. Hvis vi skal diskutere styreformer, skal det tages som en særskilt forhandling, som kommunerne skal inddrages i, siger hun. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Lolland: Ny udligning hjælper os ikke nok

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Partier afviser reform af styreformen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger