Steen Gade. (Foto: Folketinget)
Steen Gade. (Foto: Folketinget)
29.01.2020 kl. 15.07

Tidligere MF'er bliver formand for klimaråd

Tidligere folketingsmedlem skal være formand for Vejles klimaråd, der skal sikre at Vejle styrker kommunens bæredygtighed og resiliens.

Tidligere folketingsmedlem for SF Steen Gade skal være formand for Vejle Kommunes Klimaråd. Det står klart, efter Vejle Byråd har spurgt og fået et ja fra Steen Gade, der i 27 år har siddet i Folketinget.

– Jeg er meget glad for, at Steen Gade har sagt ja til at være formand for Vejles nye Klimaråd, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V) og fortsætter:

– Steen Gade har stor indsigt i de klimaudfordringer, vi står over for, og har deltaget i mere end 15 klimatopmøder som politiker og embedsmand og været en vigtig stemme i debatten om klima, miljø, natur og biodiversitet i flere årtier. Han vil kunne bidrage med stor faglig viden og tværpolitisk indsigt på klimaområdet.

Steen Gade har været formand for Folketingets Klima- og Energiudvalg, Miljøudvalget og Udenrigsudvalget. Han har desuden været direktør for Miljøstyrelsen fra 1999 til 2003.

LÆS OGSÅ Tidligere toppolitiker skal stå i spidsen for grøn milliardsatsning

Han skal nu være med til at sikre, at Vejle Kommune yder sit bidrag til at nedbringe Danmark CO2-udledning med 70 procent i løbet af de næste ti år.

– Jeg glæder mig meget til opgaven. Den er stor, for det kommer til at kræve rigtig meget af os alle sammen, hvis vi som nation skal leve op til målsætningen om at nå 70 % C02 -reduktion i løbet af de næste 10 år. Det gør opgaven ekstra spændende, for kommunerne er helt afgørende for, at det lykkes, siger Steen Gade.

Klimarådet er blevet nedsat som et §17.4-udvalg i forbindelse med budgetaftalen for 2020. I udvalget sidder foruden formand Steen Gade samtlige gruppeformænd i Vejle Byråd.

Vejle Kommune er en af landet 20 klimakommuner i Projekt DK2020, ligesom kommunen er udvalgt til EU-projektet Reflow, der skal nedbringe forbruget af plast og arbejde med at genanvende plastaffald.

LÆS OGSÅ Tidligere københavner-borgmester får toppost i internationalt cykelforbund

En af de første opgaver, som klimarådet skal i gang med, er at sætte i gang i en proces for at lave en stormflodsstrategi, fordi oversvømmelser truer kommunen. Første skridt er at få borgere og virksomheder til at komme med input.

Steen Gade har siddet i Folketinget fra 1981 til 1999 og igen fra 2005 til 2015. jki@kl.dk

Emneord
Klima, Miljø, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere MF'er bliver formand for klimaråd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger