Lene Roed er ny formand for HK Kommunal. (Foto: HK Kommunal)
Lene Roed er ny formand for HK Kommunal. (Foto: HK Kommunal)
28.01.2020 kl. 16.43

HK Kommunal har valgt ny formand

Lene Roed bliver ny formand for de kommunalt ansatte HK'ere. Det har HK Kommunals kongres besluttet i dag tirsdag.

De kommunalt og regionalt ansatte HK'ere har fået ny formand. I dag tirsdag har de 384 delegerede på HK Kommunals kongres i Nyborg valgt 56-årige Lene Roed som ny formand. Hun slog Jens Rastrup Andersen i et kampvalg. Lene Roed fik 278 stemmer, mens hendes modkandidat fik 100 stemmer. Seks stemmer var blanke.

– Jeg er overvældet over den tillid, mine kolleger har vist mig. Den tillid vil jeg efter bedste evne prøve at indfri, siger Lene Roed.

Lene Roed har i ni år været formand for HK Kommunal i Sydjylland. Hun bor i Vejle og har i 26 år, heraf 22 i Skatteforvaltningen, arbejdet for Vejle Kommune. 

Før kongressen og igen i sin valgtale præsenterede hun sine mærkesager. Her slog hun blandt andet et slag for et forsvar af den danske model.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem bliver spidskandidat for SF til RV21

– Den danske model er under pres. Vi skal arbejde for bevarelse og videreudvikling af den. Det betyder, at HK Kommunal skal være nærværende og relevant og dermed et naturligt valg. Vi skal have markante holdninger og søge politisk indflydelse på emner, der vedrører medlemmernes arbejdsliv, sagde Lene Roed.

Efter sejren i Nyborg forklarede hun, at hun blandt andet vil tage livtag med regeringens kommende nærhedsreform, som mange af hendes medlemmer skal være med til at føre ud i livet ude i kommunerne.

– Vi bliver simpelthen nødt til at tage livtag med styringsformerne i det offentlige. Med hele organiseringen. Vi skal sætte de offentligt ansattes faglighed mere fri. Og lade beslutningerne blive truffet så tæt på borgerne som muligt. I de enkelte kommuner og regioner

Den nu forhenværende formand Bodil Otto blev valgt på kongressen i 2008 efter syv år som næstformand.

Næstformand Mads Samsing genopstillede og blev valgt uden modkandidater. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: HK Kommunal har valgt ny formand Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger