Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
24.01.2020 kl. 09.29

Struers tidligere kommunaldirektør sigtet for mandatsvig

Struers tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark er sigtet for at have brugt kommunens kreditkort uberettiget hele 174 gange.
tekst Mads Brandsen

Tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune Mads Gammelmark er sigtet for mandatsvig ved uberettiget at have brugt et kommunalt Mastercard 174 gange.

I alt har han brugt 123.098 kroner af kommunens penge på formål, der er kommunen uvedkommende.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse fredag morgen, mens navnet på direktøren fremgår af en retsmødebegæring, som Nyhedsmagaisnet Danske Kommuner har fået aktindsigt i. 

Af retsmødebegæringen fremgår det, at der er tale om alt fra kontanthævninger over cafébesøg til dagligvareindkøb. Misbruget af kortet skal være foregået i perioden fra 16. april 2017 til 20. juli 2019.

LÆS OGSÅ Vordingborg finder ny direktør i styrelse

Det var Struer Kommune, der i september sidste år meldte sagen til politiet, der indledte en efterforskning, som nu har ført til en sigtelse. 

Det har ifølge advokaturchef Mette Møller ikke været en vanskelig sag at efterforske, idet svindlen er foregået med kreditkort.

– Det er usædvanligt, at vi har en sag, hvor en offentligt ansat bruger betroede midler. Beløbet er ikke voldsomt, men karaktereren er selvfølgelig alvorlig, siger Mette Møller til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Anklagemyndigheden har nu sendt sagen til Retten i Holstebro.

LÆS OGSÅ Ny børne- og ungedirektør i Billund

Når sagen kommer for retten, vil anklagemyndigheden kræve den tidligere kommunaldirektør fængslet for overtrædelse af straffelovens paragraf 280. Her er strafferamen fængsel op til et år og seks måneder. 

Mads Gammelmark vil desuden blive mødt med et krav om erstatning til Struer Kommune.

Det er endnu uvist, hvornår sagen kommer for retten, ligesom det heller ikke vides, hvordan Mads Gammelmark stiller sig til sigtelsen. 

Anklagemyndigheden vil dlog søge sagen fremmet til dom efter retsplejelovens paragraf 831. Her nævnes det, at der kan falde dom i en sag straks, hvis vedkommende afgiver en uforbeholden tilståelse.

LÆS OGSÅ Lejre finder ny vicekommunaldirektør i Frederikssund

Mads Gammelmark fratrådte officielt sin stilling grundet sygodm i august 2019. Han begyndte i kommunen i 2017 og har tidligere været ansat i Holstebro, Aarhus, Odder, Hobro og Randers kommuner, ligesom han har været byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Hobro.

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har været i kontakt med Mads Gammelmark. Han har ingen kommentarer til sigtelsen. mdbr@kl.dk

Opdateret kl. 10.45 med navn på den sigtede, kl. 11.15 med en kommentar fra Mette Møller og kl. 12.58 med oplysninger om kontakt med Mads Gammelmark.

Emneord
Navne, Forvaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere kommunaldirektør sigtet for mandatsvig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger