Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.01.2020 kl. 11.02

Budgetterne overholder rammen til punkt og prikke

Kommunerne bruger 99,97 procent af servicerammen og hele anlægsrammen, viser opgørelse fra Danmarks Statistik.

Kommunerne budgetterer i 2020 med at bruge 262,4 milliarder kroner på serviceudgifter som dagtilbud, folkeskoler, kultur, ældrepleje og udsatte børn og voksne.

Det viser den endelige opgørelse af budgetterne, som Danmarks Statistik har foretaget.

Det er 99,97 procent af den aftalte ramme med regeringen, og det glæder KL's formand, Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S), at kommunerne har ramt så tæt på. 

– Budgetterne afspejler, at kommunerne i de her år oplever et stigende pres på grund af flere og flere borgere med en fysisk eller psykisk sygdom, flere ældre og flere kronikere. Og det pres ser ikke ud til at blive mindre i de kommende år, siger han i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ Budgetter: Kommunerne holder sig inden for rammen

Når det kommer til anlægsområdet, regner de 98 kommuner med at bruge alle de aftalte 19,1 milliarder kroner til alt fra folkeskoler, renoveringer og opførelse af nye daginstitutioner. 

Grundet folketingsvalget var der i 2019 langt kortere tid til at få budgetterne på plads end vanligt, og det glæder derfor Jacob Bundsgaard, at resultatet er blevet så godt.

– Det har været en ekstraordinær proces, og kommunerne har ydet en ekstraordinær indsats. Derfor er det også imponerende, at vi rammer aftalen med sådan en millimeterpræcision. Særligt når det bliver holdt op imod det pres, vi alle sammen oplever på at levere og udvikle en velfærd, som lever op til borgernes – og vores egne – forventninger. Det fortjener ros – både til borgmesterkredsen og til de 98 kommunalbestyrelser og forvaltninger, siger Jacob Bundsgaard. mdbr@kl.dk

Emneord
Budget, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Budgetterne overholder rammen til punkt og prikke Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger