Mikael Smed afviser, at Vordingborg Kommune er på vej under administration. Foto: Socialdemokratiet
Mikael Smed afviser, at Vordingborg Kommune er på vej under administration. Foto: Socialdemokratiet
22.01.2020 kl. 11.42

Vordingborg har ondt i likviditeten

I løbet af 2020 forventes kommunens likviditet at ryge langt under det politisk fastsatte mål. Borgmesteren maner alligevel til besindighed.

Selv om det er politisk besluttet, at kassebeholdningen i Vordingborg Kommune skal være mellem 100 og 200 millioner kroner, forventes den med udgangen af året at komme helt ned på 63,4 millioner kroner. 

Og det kommer til at tage adskillige år at nå op over de 100 millioner kroner. Det sker først i 2024, lyder forventningen fra kommunen. 

Det skriver Sjællandske. 

Årsagen til det drastiske fald i kassebeholdningen er blandt andet den store regnefejl på arbejdsmarkedsområdet, der tidligere på måneden kostede borger- og arbejdsmarkedschef Claus Holm Oppermann jobbet. 

LÆS OGSÅ Første gang i syv år: Alle partier med i budgettet i Aabenraa

Dengang viste beregninger, at der i alt var et underskud på 40 millioner kroner og ikke som tidligere beregnet 22 millioner kroner, fordi kommunen havde fået færre midler i statslig refusion end budgetteret. 

Dertil kommer en regning til Banedanmark på 32,3 millioner kroner for nye vej- og broprojekter i forbindelse med ombygningen af jernbanen.

Situationen får Venstres gruppeformand Karina Fromberg til at foreslå at genåbne budgettet for 2020. Samtidig påpeger hun, at kassebeholdningen med udgangen af 2018 var på 214,5 millioner kroner. 

– Jeg ved godt, at det her ikke er noget, vi får rettet op på bare en måned. Der skal tænkes anderledes, ikke kun hos forvaltningen, men også hos os politikere, siger hun. 

LÆS OGSÅ Borgmester: Mit første budget uden besparelser

Trods alvoren maner borgmester Mikael Smed (S) til besindighed og påpeger, at budgettet er i balance. 

Desuden påpeger han, at likviditeten pr. borger er på mellem 1.500 og 2.000 kroner – og altså ikke i nærheden af 1.000 kroner, som er grænsen for hvornår Social- og Indenrigsministeriet sætter kommunen under administration. mdbr@kl.dk

Emneord
Økonomi, Byråd, Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vordingborg har ondt i likviditeten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger