Erik Christensen vil sætte fokus på forebyggelsen. Foto: Det Kriminalpræventive Råd
Erik Christensen vil sætte fokus på forebyggelsen. Foto: Det Kriminalpræventive Råd
20.01.2020 kl. 10.47

Eks-borgmester ny formand for Det Kriminalpræventive Råd

Tidligere Nyborg-borgmester Erik Christensen (S) får nyt job.

Efter seks år i Folketinget gjorde vælgerne Erik Christensen (S) arbejdsløs ved valget i juni sidste år. Nu er han dog tilbage i en ny rolle. 

Mandag oplyser Det Kriminalpræventive Råd i en pressemeddelelse, at Erik Christensen er ny formand for det uafhængige, sagkyndige råd, der arbejder med at forhindre kriminalitet. 

Og Erik Christensen lægger ud med at gå i rette med "tough on crime"-tankegangen, som både borgerlige partier og Socialdemokratiet står for. 

– Hårdere straffe er blevet en automatreaktion, når vi som samfund står overfor store udfordringer med kriminalitet. Men hårdere straffe er ikke en universalløsning. Det er på tide, at vi slår autopiloten i politikernes værktøjskasse fra og vælger tiltag, der for alvor kan reducere kriminalitet. Der er forebyggelse et nødvendigt og effektivt redskab, siger Erik Christensen i pressemeddelelsen fra Det Kriminalpræventive Råd. 

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem idømt fængsel for opfordring til vold

Som formand for Det Kriminalpræventive Råd skal han blandt andet bidrage til, at politikerne får viden om forebyggelse, der bygger på fakta og evidens. 

– Jeg kan ikke vente med at komme i gang, for opgaven er både så vigtig og tiltrængt, siger Erik Christensen, der dog også får andet at se til i den kommende tid.

Tidligere i januar blev Erik Christensen nemlig udpeget som ny formand for Europa-Nævnet. mdbr@kl.dk

Emneord
Navne, Kriminalitet

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Eks-borgmester ny formand for Det Kriminalpræventive Råd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger