Der er brug for alle hænder, hvis man skal læse udfordringen med markant flere ældre. Colourbox
Der er brug for alle hænder, hvis man skal læse udfordringen med markant flere ældre. Colourbox
16.01.2020 kl. 12.00

Stor satsning på uddannelse indenfor sundhed og pleje

Magistraten i Aalborg indstiller til byrådet, at der anvendes 12,5 millioner på elevpladser for SOSU-assistenter og sundhedshjælpere. Samtidig bruger man 2,1 millioner kroner til opkvalificering af ufaglærte.

Aalborg byråd besluttede ved vedtagelsen af budgettet for 2019-2022, at der skulle oprettes 24 ekstra elevpladser til SOSU-assistenter, udover de cirka 100, der allerede eksisterede. Byrådet besluttede endvidere i budget 2020-2023, at der skal etableres yderligere elevpladser til 44 social- og sundhedsassistenter og 26 social- og sundhedshjælpere.

– Jeg er rigtig glad for, at Magistraten nu er enige om, at vi skal prioritere de borgernære ydelser, hvor vi samtidig får skabt flere elevpladser. Det er enormt vigtigt, at vi får opkvalificeret flere ufaglærte på områder, hvor vi ved, at der bliver stor efterspørgsel de kommende år med det voksende antal ældre og de flere små børn i Aalborg Kommune, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

De ekstra elevpladser skal finansieres inden for rammen på 17,5 millioner kroner, som er Aalborg Kommunes andel af trepartsmidlerne, der er aftalt mellem Regeringen, KL og FTF, AC samt LO.

Ud af de 17,5 millioner kroner er det herefter Magistratens indstilling til Byrådet, at der anvendes 12,5 millioner kroner til elevpladser, SOSU-assistenter og Sundhedshjælpere, og at der anvendes 2,1 millioner kroner til opkvalificering af ufaglærte

LÆS OGSÅ Ældreboom kræver 3.000 ekstra SOSU'er om året

De resterende 2,9 millioner kroner anvendes til voksenelever med 1,3 millioner kroner og til lederuddannelse på diplomniveau og tværgående HR-initiativer med 1,6 mio.

Brug for alle

Den demografiske udvikling betyder, at Aalborg Kommune får markant flere ældre og små børn de kommende år. Det er baggrunden for at byrådet har derfor valgt at opprioritere uddannelse til pleje og omsorg.

Der er stigende efterspørgsel efter elever, men de små årgange, de mange uddannelsesmuligheder og frafald på uddannelserne kræver en aktiv rekrutteringsindsats. Derfor har Aalborg Kommune igangsat en lang række initiativer – såsom kampagner, elevambassadører, synliggørelse af karriereveje mm.

– Vi skal simpelthen have flere i arbejde, og det her er endnu et skridt ud ad den rigtige vej med flere elevpladser og opkvalificeringer, siger Thomas Kastrup Larsen.

Aalborg Byråd skal tage stilling til Magistratens indstilling vedrørende anvendelse af de samlede trepartsmidler på byrådsmødet mandag den 10. februar 2020. tkn@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stor satsning på uddannelse indenfor sundhed og pleje Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger