Morten Kabell. (Foto: ECF)
Morten Kabell. (Foto: ECF)
15.01.2020 kl. 10.34

Tidligere københavner-borgmester får toppost i internationalt cykelforbund

Morten Kabell (EL), tidligere teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune skal være generalsekretær for det Europæiske Cykelforbund.

Det Europæiske Cykelforbund, European Cyclists Federation, får en dansker som topchef. Den tidligere teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell (EL) skal nemlig være generalsekretær. Det skriver Cyklistforbundet i sit blad Cyklister.

– Jeg vil arbejde for at styrke cyklismen i Europa. Vi har brug for at europæerne fra bilen over til cyklen og den kollektive trafik, og ECF er i dag den vigtigste organisation for bæredygtig trafik, siger Morten Kabell i Cyklister.

Morten Kabell var teknik- og miljøborgmester i København fra januar 2014 indtil december 2017, hvor han fik job som chef for Copenhagenize Design Co, der arbejder for at cyklisters vilkår bliver tænkt ind i byudviklingen.

ECF er en paraplyorganisation for 80 cykelforbund på tværs af 40 lande i hele verden og har siden 1983 arbejdet for at udbrede cyklisme som privat transportform. Organisationen har hovedsæde i Bruxelles.

LÆS OGSÅ Tidligere toppolitiker skal stå i spidsen for grøn milliardsatsning

Morten Kabell vil bruge sin erfaringen fra København i det europæiske arbejde.

– En københavner som mig kommer med erfaringen fra verdens bedste cykelby. Jeg kan være med til at vise, at det kan lade sig gøre at lave omstillingen fra biler til cykler, for jeg har været med til at gøre det i København. Ingen anden by kan fremvise pendlertal som i København, og de erfaringer, vi har her, kan jeg være med til at bringe op på europæisk niveau. Nu skal jeg flytte til Bruxelles, som også er en stor ting for mig selv, og jeg glæder mig til at samarbejde med gode cykelfolk over hele Europa de næste år, siger han.

Posten som generalsekretær skal han dele med amerikanskfødte Jill Warren, der er tidligere direktør for et advokatfirma med 1.300 ansatte i over 30 lande. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere københavnerborgmester får toppost i cykelforbund Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger