Brigitte Klintskov Jerkel (K) vil gerne være spidskandidat for Konservative til borgmesterposten i Greve Foto: Aasmul
Brigitte Klintskov Jerkel (K) vil gerne være spidskandidat for Konservative til borgmesterposten i Greve Foto: Aasmul
15.01.2020 kl. 14.46

K-politiker dropper trippelmandat

Brigitte Klintskov Jerkel (K) stopper i regionsrådet og genopstiller ikke næste år.

Brigitte Klintskov Jerkel (K) udtræder af Region Sjællands regionsråd og vil derfor fremadrettet kun være at finde i Folketinget og Greve Byråd.

Hun fortæller, at juleferien har givet hende anledning til at overveje, om hun skulle fortsætte alle sine tre mandater, og svaret er faldet på et nej.

Derfor har hun også meldt ud, at hun ikke genopstiller til regionsrådet i 2021, som hun på nuværende tidspunkt er på orlov fra.

– Når jeg er på orlov og ved, at jeg ikke vil genopstille, så giver det heller ikke så meget mening at gå tilbage i rådet inden valget, så derfor kan jeg lige så godt nedlægge mit mandat, siger hun.

LÆS OGSÅ DF-profil takker af efter 19 år i kommunalpolitik

Den 50-årige konservative politiker har i mange år ønsket at arbejde med politik på fuldtid. Det har hun nu fået mulighed for i Folketinget. Samtidig vil hun også gerne være borgmesterkandidat for Konservative i Greve Kommune.

Derfor måtte det blive pladsen i regionsrådet, der blev skåret fra.

Derudover nævner hun også de logistiske udfordringer, der kan være ved at sidde i regionsrådet. Møderne i rådet kan have mange forskellige mødesteder og tidspunkter modsat på Christiansborg og i byrådet, hvor de er rimeligt faste.

– Regionsrådsmøderne ligger typisk fra 11 til 15, hvor man jo typisk er på arbejde. Og det gør det til en udfordring at sidde i regionsrådet, mere end det gør i et byråd, hvor vi har haft præcedens for, at udvalgsmøder ligger om eftermiddagen omkring 16.30, siger hun.

LÆS OGSÅ Borgmester fortsætter som spidskandidat trods uro

Hun understreger dog, at selv om hun udtræder af regionsrådet, så er hun stadig valgt i Sjællands Storkreds og vil fortsat arbejde for regionens bedste. frov@kl.dk

Emneord
Navne, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: K-politiker dropper trippelmandat Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger