Kommunerne er gået for vidt i deres iver efter at vise politisk handlekraft oven på finansskandaler, mener Simon Bendtsen, redaktør på Berlingske Foto: KL
Kommunerne er gået for vidt i deres iver efter at vise politisk handlekraft oven på finansskandaler, mener Simon Bendtsen, redaktør på Berlingske Foto: KL
14.01.2020 kl. 12.45

KL: Kommunerne skal have tillid til deres banker

Banksektoren skal påtage sig et samfundsansvar for at sikre tilliden til at kommunernes bankforretninger er etisk forsvarlige, lyder det fra KL.

KL mener ikke, at det er forkert, at kommunerne skal sikre, at der er tillid til den bank, der står for kommunens bankforretning, lyder det fra Jacob Bundsgaard, formand for KL.

Ifølge Jacob Bundsgaard behøver man ikke tillægge kommunerne politiske motiver for at forklare kommunernes ønske om god etik og ordentlighed i banksektoren. Han påpeger, at tilliden til bankerne har været sat på prøve med hvidvasksagerne.

– Hvis tilliden skal tilbage, kræver det ganske enkelt, at sektoren tager ansvar, og viser danskerne, at de forstår kritikken og påtager sig et samfundsansvar. Det er både i kommunernes, borgernes og bankernes interesse. Det er jo helt åbenlyst, at borgerne skal kunne have tillid til, at de banker, kommunerne bruger, har det moralske kompas i orden, siger han i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer på baggrund af en leder i Berlingske, hvor redaktør Simon Bendtsen rådede kommunerne til at blande sig uden om bankernes forretning.

LÆS OGSÅ Ny OPS-enhed mødes med kommunal skepsis allerede inden den er dannet

– Det er nemt at pudse glorien og tage afstand fra hvidvaskskandaler og andre problematiske sager i en udskældt finanssektor. Men noget kunne tyde på, at kommunerne er gået for vidt i deres iver efter at vise politisk handlekraft oven på finansskandaler, skrev Simon Bendtsen i lederen.

Det gjorde han, fordi Gladsaxe Kommune havde fejlet i udbud, hvor de havde brugt Bankrådets anbefalinger. Bankrådet blev nedsat af KL efter Hvidvaskningsskandalen.

Bankrådets arbejde har blandet andet bestået i at lave otte governanceprincipper om kommunernes forventninger til deres bank og en rapport med anbefalinger om værktøjer til kommunernes bankkontrakter. frov@kl.dk

Emneord
Udbud, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL: Kommunerne skal have tillid til deres banker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger