Enhedslistens finansordfører, Rune Lund, er enig i, at der på finansloven ikke er afsat nok penge til minimumsnormeringer Foto: Colourbox
Enhedslistens finansordfører, Rune Lund, er enig i, at der på finansloven ikke er afsat nok penge til minimumsnormeringer Foto: Colourbox
13.01.2020 kl. 13.24

Minimumsnormeringer bliver dyrt for Assens Kommune

Nyt notat viser, at Assens Kommune ikke får penge nok til at indføre minimumsnormeringer. Det er rigtigt, at der ikke er afsat nok penge på finansloven, lyder det fra Enhedslisten.

11,4 millioner kroner årligt til Assens er ikke nok. Planen er, at minimumsnormeringerne skal være fuldt indført i 2025, men hvis det skal lykkes, så skal Assens Kommune selv finde 6,6 millioner kroner årligt. For efter kommunens beregninger, så koster det 18 millioner årligt eller 37,8 nye pædagoger.

Det skriver Fyens Stiftstidende, der har talt med Mogens Mulle Johansen (SF), formand for uddannelse, børn og familie i Assens Kommune.

I alt er der afsat 500 millioner i 2020 til minimumsnormeringer, og det tal stiger årligt indtil 2025, hvor der er afsat 1,6 milliarder.

Enhedslistens finansordfører, Rune Lund, anerkender problemet og er enig i, at pengene ikke rækker.

LÆS OGSÅ Kommunerne kan nu ansætte for 500 millioner pædagoger

– Der bliver ikke leveret på minimumsnormeringer på finansloven. Der bliver afsat 1,6 milliarder kroner. Det er ikke nok til at sikre, at når man kommer og henter sit barn i en institution med for eksempel 12 børn, så er der minimum 2 voksne, siger han til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner. 

Assens Kommunes notat er lavet ud fra det grundlag, at pengene bliver fordelt efter bloktilskudsnøglen, som fordeler pengene efter antallet af indbyggere. Rune Lund (EL) peger på, at det endnu ikke er besluttet, hvordan pengene bliver fordelt.

– Man kan for eksempel lave det som et særtilskud i stedet for. Det er det, vi nu skal forhandle om. Man kan for eksempel tildele det efter børnetallet i kommunen, siger han.

Til Fyens Stiftstidende sår Mogens Mulle Johansen også tvivl om, hvorvidt det vil være muligt reelt at skaffe den manglende arbejdskraft i Assens, men her er Rune Lund af en anden holdning.

LÆS OGSÅ Ny aftale om forældrebetaling i dagtilbud er på plads

– Det, skulle jeg mene, burde være muligt over en 5-årig periode. Hvis man spørger FOA, mener de, at der er en del folk derude, som man kunne få til at gå op i tid. Blandt andet fordi, man forbedrer arbejdsvilkårene, der gør det mere attraktivt at arbejde som pædagog. frov@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Minimumsnormeringer bliver dyrt for Assens Kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger