Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune
07.01.2020 kl. 13.39

Tidligere topchef i Aarhus tiltalt for bestikkelse

Østjyllands Politi har rejst tiltale mod fire personer og to virksomheder. En af dem er en tidligere topchef fra Aarhus Kommune, der er blevet tiltalt for bestikkelse og mandatsvig.
tekst Frederik Overby Vinding

Tidligere topchef i teknik og miljø i Aarhus Kommune Claus Pedersen er af anklagemyndigheden blevet tiltalt for at modtage bestikkelse og mandatsvig.

Det drejer sig om to virksomheder fra henholdsvis Østjylland og Nordjylland samt fire personer fra Nordjylland, Sønderjylland og Østjylland. I alt er der 10 punkter på anklageskriftet, hvoraf syv omhandler bestikkelse og tre mandatsvig.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

– Parterne i sagen er enten tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i form af forskellige sponsorater og gaver, forklarer specialanklager i Østjyllands Politi, Jesper Rodkjær.  

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem idømt fængsel for opfordring til vold

Ifølge Århus Stiftstidende, der har fået aktindsigt i anklageskriftet, fremgår det, at Claus Pedersen er tiltalt for at have modtaget bestikkelse af firmaet S.D. Kjærsgaard A/S, der var storleverandør af traktorer og andre maskiner til Natur og Vejservice.

Hoved-tiltalen lyder på bestikkelse, der skulle være modtaget i form af sponsorstøtte på i alt 217.500 kroner til badmintonklubben Triton Aalborg i perioden 2010 til 2016. Claus Pedersen er selv bestyrelsesmedlem i klubben.

Udover bestikkelse er Claus Pedersen også tiltalt for mandatsvig ved i tre tilfælde at have købt blandt andet bukser, underbukser, sokker og gummistøvler til privat brug på kommunens regning hos firmaet Orloff Firmatøj. Samlet beløber købene sig til godt 3.000 kroner.

Undervejs har i alt 19 personer og virksomheder været sigtet i sagen for forskellige forhold, men i en række tilfælde har politiet altså frafaldet sigtelserne, så der nu kun er rejst tiltale mod fire personer og to firmaer.

LÆS OGSÅ Eks-borgmester ny formand for Det Kriminalpræventive Råd

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår sagen kommer for ved Retten i Aarhus. 

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har forsøgt at kontakte Claus Pedersens forsvarsadvokat og Claus Pedersen selv, men har endnu ikke fået svar. Frov@kl.dk 

Emneord
Navne, Kriminalitet

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere topchef i Aarhus tiltalt for bestikkelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger