Foto: Vordingborg Kommune
Foto: Vordingborg Kommune
07.01.2020 kl. 14.47

Efter regnefejl: Kommunal topchef fratræder

Fejlberegninger på millionunderskud får nu konsekvenser for Vordingborg Kommunes chef for borger- og arbejdsmarkedsafdelingen.

Vordingborg Kommune har indgået en fratrædelsesaftale med chef for borger- og arbejdsmarkedsafdelingen, Claus Holm Oppermann, der er stoppet med øjeblikkelig virkning.

Fratrædelsen kommer på baggrund af nogle nye beregninger, der viser, at der tidligere var blevet regnet forkert. I november bevilgede kommunalbestyrelsen 22 millioner kroner til at dække et underskud, fordi Vordingborg Kommune modtager færre midler i statslig refusion end budgetteret.

De nye beregninger har vist, at det reelle underskud er cirka. 40 millioner kroner. Altså yderligere 18 millioner kroner. Det har ifølge kommunaldirektøren svækket tilliden til Claus Holm Oppermann.

– Claus Holm Oppermann har i sit virke i kommunen skabt mange flotte resultater, som blandt andet ses i den meget gunstige udvikling i antallet af borgere på overførselsindkomst i kommunen. Problemerne omkring flere fejl i budgetgrundlaget for 2019, og det forhold, at de først opdages meget sent på året, har dog svækket tilliden til Claus, og vi har derfor i enighed indgået en fratrædelsesaftale, siger kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune

LÆS OGSÅ Silkeborg har fundet ny koncerndirektør

Borgmester Mikael Smed (S) ser fratrædelsen som en naturlig konsekvens af sagen.

– Der er begået så alvorlige og uacceptable fejl i denne sag, at det ikke kan undgås at få personalemæssige konsekvenser. Derudover må jeg konstatere, at der er behov for, at administrationen bliver skarpere på såvel budgetlægning som budgetopfølgning på dette område, siger han. frov@kl.dk

Emneord
Navne, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter regnefejl: Kommunal topchef fratræder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger