Pierre Kary (th.) tog sin musketered i byrådssalen med sine nye partifæller Lars Lindskov (tv.) og Mogens Hallager (i midten) Foto: Konservative Roskilde
Pierre Kary (th.) tog sin musketered i byrådssalen med sine nye partifæller Lars Lindskov (tv.) og Mogens Hallager (i midten) Foto: Konservative Roskilde
06.01.2020 kl. 12.54

Tidligere socialdemokrat skifter til Konservative

Den tidligere canadiske borgmester og socialdemokrat Pierre Kary er blevet en del af den konservative gruppe i Roskilde Byråd.
tekst Frederik Overby Vinding

Det var budgetaftalen for 2020, der blev dråben for Pierre Kary, der efter længere tids overvejelser forlod Socialdemokratiet og blev løsgænger i Roskilde Byråd.

– Jeg var meget utilfreds med den budgetaftale for 2020, som Socialdemokratiet kom med, fordi den både vil sænke velfærden og forhøje skattetrykket, fortæller han til Danske Kommuner.

Nu har han valgt at skifte til Det Konservative Folkeparti, fordi han i flere tilfælde– blandt andet budgetforhandlingerne – følte, at deres værdier og synspunkter flugtede med hans egne. Han mener blandt andet, at Roskilde Kommune skal være bedre til at tiltrække private investeringer.

– Alle partier ønsker et stærkt velfærdssamfund, det har Socialdemokratiet altså ikke patent på. Mine værdier er ikke ændret, siden jeg stillede op for godt to år siden. Forudsætningen for velfærd er en stærk økonomi i balance. Konservative har efter min mening den rigtige økonomiske politik, siger han.

LÆS OGSÅ Borgmester fjerner direktør efter kritik af jobcenter

I forbindelse med sin udmeldelse beklagede han, at Socialdemokratiet sammen med Dansk Folkeparti og Radikale gennemfører både unødvendige skattestigninger og beklagelige serviceforringelser i forbindelse med Roskilde Kommunes næsten syv milliarder kroner store budget.

En af grundene til, at han forlod Socialdemokratiet, var besparelserne på børn- og ungeområdet, der fulgte med budgetaftalen.

– Det bliver mindre attraktivt for nye børnefamilier at flytte hertil. Vi er gode til at tiltrække dem fra den ældre generation, og det skal vi blive ved med, men vi skal være bedre til at tiltrække børnefamilier til vores skoler og foreninger, siger han.

Gruppeformand Lars Lindskov (K) glæder sig over, at valget er faldet ud til fordel for konservative.

LÆS OGSÅ Eks-borgmester siger farvel til politik – men først ved KV25

– Det er tydeligt, at Pierres borgmestererfaring kommer ham til gode, for han skaber gode og holdbare resultater ved at arbejde konstruktivt sammen med byrådsmedlemmer fra andre partier. På den måde lever han rigtig godt op til det konservative slogan om at være borgerlige stemmer, der arbejder, siger han i en pressemeddelelse. frov@kl.dk

Emneord
Navne, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere socialdemokrat skifter til Konservative Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger