Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
28.02.2020 kl. 12.35

Flertal tvinger Frank Jensen til at protestere over styreform

Et flertal på Københavns Rådhus vedtog torsdag to kritiske henvendelser til regeringen. Den ene af dem uden om overborgmesteren.

Det er utilfredsstillende, at kriterierne i regeringens udspil til en udligningsreform ikke er kendt – og forslaget om at ændre styreformen i København er helt uspiselig. 

Det mener et flertal i Københavns Borgerrepræsentation, der torsdag aften vedtog to medlemsforslag, der begge pålægger overborgmester Frank Jensen (S) at sende kritikken videre til regeringen. 

– København har et beskatningsgrundlag, der svarer til landsgennemsnittet og et serviceniveau, der er 3.000 kroner mindre end landsgennemsnittet. Derfor kan vi ikke forstå, at København skal betale 2,3 milliarder kroner i udligning. Hvis man er en gennemsnitskommune burde man ikke betale til udligningssystemet, siger gruppeformand Jakob Næsager (K), der står bag begge medlemsforslag. 

Kun Venstre stemte ikke for forslaget. 

LÆS OGSÅ Boet efter Brixtofte skal gøres op

Det andet forslag pålægger overborgmesteren at skrive til regeringen og meddele, at Københavns Borgerrepræsentation ikke ønsker at ændre sin styreform som regeringen foreslår – ”idet Borgerrepræsentationen ikke ønsker hele den kommunale forvaltning og administration af kommunens samlede budget samlet alene under overborgmesteren,” som det hedder i vedtagelsen. 

–  Vi synes, at det vil blive for stor en administrativ og bureaukratisk mastodont, hvis alle ansatte fra de syv forvaltninger skal under en person, overborgmesteren, hedder det i motiveringen for forslaget.

Det fik opbakning fra alle andre end Socialdemokratiet – Enhedslisten, Alternativet, Det Radikale Venstre, SF, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flertal tvinger Frank Jensen til at protestere over styreform Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger