28.02.2020 kl. 09.21

Fire kommuner med i klimatoppen

Sjællandske kommuner er med på international liste over byer, der gør mest for at blive klimavenlige.
tekst Martin S. Poulsen

Fire sjællandske kommuner er kommet i fint selskab.

Sammen med storbyer som New York, San Francisco og Paris er Helsingør, Høje-Taastrup, Gladsaxe og Hørsholm kommet med på listen over de 104 byer i verden, der har sat sig de mest ambitiøse klimamål og udarbejdet de bedste klimastrategier.

Det fremgår af den årlige opgørelse fra den uafhængige organisation CDP (Carbon Disclosure Project), der hvert år sammenligner byer og kommuner verden over.

Helt i top 20 over de mest ambitiøse klimabyer finder man Høje-Taastrup i selskab med byer som Oslo og Lissabon.

LÆS OGSÅ Det grønne svar ligger i dybet
FOR ABONNENTER

– Jeg er stolt og glad over, at Høje-Taastrup Kommune placerer sig i det gode selskab af byer og kommuner over hele kloden, som har ambitiøse målsætninger og handleplaner på klimaområdet. Og jeg kan love, at vi fastholder fokus, både i den daglige indsats, hvor vi blandt andet har gode samarbejder med Høje-Taastrup Fjernvarme, og når byrådet senere i år skal vedtage en ny ambitiøs klimaplan for de kommende år, siger borgmester Michael Ziegler (K) i en pressemeddelelse.

CDP har blandt andet lagt vægt på, at Høje-Taastrup Fjernvarme har etablereret en unik løsning, da man ved opførelsen af det nye grønttorv i Høje Taastrup, Copenhagen Markets, etablerede fjernkøling til grønthallerne og samtidig sikrede, at overskudsvarmen fra køleproduktionen bliver udnyttet i fjernvarmen.

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) glæder sig også over, at sundbyen er kommet med på den internationale klimaliste.

– Helsingør Kommune har gennem mere end 10 år ført en aktiv klimapolitik. Det har givet resultater, som resten af verden også kan få øje på. Det er skønt med anerkendelse for vores indsats, men med vores nye plan for klima og bæredygtighed 2020-2030 fastholder vi det høje ambitionsniveau og fortsætter vores ansvarlige klimatiltag, siger hun i en pressemeddelelse. masp@kl.dk 

LÆS OGSÅ Arbejdet med at tilpasse affaldsenergien er i gang
Emneord
Anlæg, Klima

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fire kommuner med i klimatoppen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger