Foto: Arkiv
Foto: Arkiv
27.02.2020 kl. 12.26

KL roser regeringen for klimatiltag

Lovord til regeringen for at genindføre forsyningsselskabernes mulighed for at finansiere klimatilpasningsprojekter 100 procent.
tekst Martin S. Poulsen

Formanden for KL’s miljø- og forsyningsudvalg, Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S), hylder regeringen for at gøre det nemmere at lave klimatilpasningsprojekter.

Udmeldingen kommer efter, at regeringen har meldt ud, at den vil give forsyningsselskaberne mulighed for igen at kunne finansiere klimatilpasningsprojekter uden krav om kommunal medfinansiering. Men Jacob Bjerregaard opfordrer i samme ombæring regeringen til ikke at hvile på laurbærrene.

– Jeg er meget glad for, at regeringen nu har lyttet og genindført forsyningsselskabernes mulighed for at finansiere klimatilpasningsprojekter 100 procent. Det er et godt skridt i den rigtige retning. Men vi må også se i øjnene, at der skal andet og mere til, hvis vi skal sikre Danmark til fremtidens klima, siger han.

Han opfordrer regeringen til at åbne op for bedre finansieringsmuligheder til både kommuner og borgere, der ønsker at tage fat på klimatilpasningen.

LÆS OGSÅ Tidligere toppolitiker skal stå i spidsen for grøn milliardsatsning

Jacob Bjerregaard peger på, at klimatilpasningsprojekter, hvor borgere går sammen i lag, ofte strander, når regningen skal betales. Nogle gange på grund af uenighed, men ofte også fordi, mange borgere ganske enkelt ikke har råd til at betale det, det koster.

– Det nytter ikke noget, at vigtige projekter må opgives, fordi enkelte borgere ikke kan bidrage til fælles løsninger. Derfor skal vi have set på, hvordan der kan skabes bedre lånemuligheder for både den enkelte borger og borgere organiseret i lag, siger Jacob Bjerregaard.

Samtidig opfordrer han regeringen til at give en hjælpende hånd til kommunerne, hvis vigtige klimainvesteringer ikke skal konkurrere med investeringer i den nære velfærd som blandt andet skoler og ældreplejen.

Den hjælpende hånd kan ifølge KL for eksempel udmøntes i form af en national fond, som kan yde tilskud til relevante projekter med stor samfundsværdi. masp@kl.dk 

LÆS OGSÅ Begrænset af regler: Slip os løs som klimafrikommune
Emneord
Klima, Forsyning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL roser regeringen for klimatiltag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger