Foto: Venstre
Foto: Venstre
25.02.2020 kl. 15.13

Venstre udebliver fra forhandlinger

Jakob Ellemann-Jensen kræver de særlige rådgivere ud af udlignings-forhandlingerne. Det er nu op til regeringen at genoprette tilliden, lyder det fra V-formanden.

Tirsdag skulle der have været forhandlinger om den kommende udligningsreform i Finansministeriet. Men det bliver uden Venstres delegation, der tæller politisk ordfører Sophie Løhde, kommunalordfører Anni Mathiesen,

Det slog partiets formand Jakob Ellemann-Jensen fast, da han mødte pressen på Christiansborg efter spørgetimen med statsministeren, hvor hun beklagede den mail om Socialdemokratiets planlagte spin-angreb på Venstre, som Jyllands-Posten kunne offentliggøre mandag.

– Vi er inviteret til forhandlinger i dag. Det kan jeg forsikre om, at vi ikke kommer til at deltage i, sagde han.

Adspurgt om hvad der skal til for at partiet vil deltage i forhandlingerne, svarede han, at der skal ske ”en udskiftning af personkredsen,” der deltager.

LÆS OGSÅ Kommunerne får skattesmæk på 126 millioner

– Vi vil ind i forhandlingslokalet, men vi vil derind med nogen, vi har tillid til. Det bliver et forhandlingslokale, der kun består af politikere, fastslog han og kaldte Socialdemokratiets adfærd for ”uhørt.”

Hvad regeringen så i øvrigt skal gøre for at genoprette tilliden hos Venstre, afviste Jakob Ellemann-Jensen at svare klart på.

– Det er ikke mig, der skal svare på, hvordan tilliden skal reetableres. Det er regeringen.

Hvorfor forlader I ikke bare forhandlingerne?

LÆS OGSÅ Velfærdsloven kommer inden jul

– Man skal ikke bedrive politik i affekt. Det her er vigtigt. Det handler om at tilbyde en ordentlig velfærd i hele Danmark. Det handler om at sikre en bedre balance. Derfor skal Venstre være med, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre udebliver fra forhandlinger Felter med * skal udfyldes
 
Af: Erik Stubtoft
Socialdemokrat
Den 26.02.2020 kl. 13:34

Venstres hykleri

svar på: Venstre udebliver fra forhandlinger

Ja det er såmænd en del af enhver organisationspolitikers børnelærdom. Men når modparten bruger det er det helt galt!!

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger