Foto: Arkiv
Foto: Arkiv
25.02.2020 kl. 13.02

KL utilfreds med fokus på ekstreme normeringer

Ældre Sagen og FOA fremhæver ekstreme tilfælde på normeringer på plejehjem, mener KL, der opfordrer til at tage udgangspunkt i de gennemsnitlige normeringer.
tekst Martin S. Poulsen

Diskussionen om plejehjemsnormeringer er ikke faldet i god jord hos direktør i KL, Christian Harsløf.

På baggrund af VIVE’s rapport om plejehjemsnormeringer, der udkom i går, udsendte Ældre Sagen og FOA en fælles pressemeddelelse. Her skrev de blandt andet, at der på nattevagter kan være op mod 400 procents forskel i bemandingen mellem de forskellige plejehjem.

Christian Harsløf mener ikke, at det tjener noget formål at fokuserer på ekstreme tilfælde.

– Hvis man vil blive klogere på det her, så skal man ikke fokusere på et ekstremt tilfælde fra et enkelt plejehjem, hvor der på et tidspunkt har været en enkelt medarbejder til 41 beboere, siger Christian Harsløf.

LÆS OGSÅ Rådmand erkender læk, stemmer for ydmygende dagsorden og lover at svare på 14 kritiske spørgsmål

Han opfordrer i stedet Ældre Sagen og FOA til at kigge hvor gennemsnittet for normeringer ligger.

– Lad os se på det, der er repræsentativt. Det er det, vi skal finde ud af dr rimeligt eller ej. Som jeg kan se det ligger gennemsnittet for natnormeringer midt i 20’erne og i dagtimerne på 2,5. Det kan man sagtens diskutere rimeligheden i, men lad os tage diskussionen ud fra det i stedet for de ekstreme tilfælde, siger Christian Harsløf.

Hos FOA ryster sektorformand Torben Klitmøller Hollmann på hovedet af udmeldingen.  

– Det er en forventelig kommentar. Jeg forstår ikke, hvorfor man fra KL’s side ikke kryber til korset og indrømmer, at uanset hvordan man ser på tallene, så er normeringerne helt ad helvedes til.

LÆS OGSÅ Rådmand indrømmer: Jeg lækkede sparekatalog til pressen

Torben Klitmøller Hollmann opfordrer KL til at bruge tallene fra VIVE’s rapport til at få gjort noget ved normeringerne.

– Det er helt misforstået af KL at tage rapportens tal som en kritik af kommunerne. KL bør bruge rapportens konklusioner til at gå til regeringen og sige, at det her, det skal der altså gøres noget ved. masp@kl.dk 

Emneord
Ældre, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL utilfreds med fokus på ekstreme normeringer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger