Foto: Daniel Hjorth/Instagram
Foto: Daniel Hjorth/Instagram
25.02.2020 kl. 09.30

Støjbergs tidligere spindoktor får kommunalt topjob

Mark Thorsen er blevet ny kommunikations- og formidlingschef på Frederiksberg Rådhus.
tekst Mads Brandsen

Den tidligere særlige rådgiver for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) Mark Thorsen er tiltrådt som ny kommunikations- og formidlingschef i Frederiksberg Kommune.

Det fremgår af kommunens hjemmeside, ligesom han selv bekræfter det.

Siden valget har Mark Thorsen markeret sig som politisk kommentator i klummer i Ekstra Bladet, men det har han nu droppet som følge af sit nye job.  

Den 37-årige statskundskabsuddannede Mark Thorsen har en lang fortid bag sig på Christiansborg. Han var også rådgiver for Inger Støjberg, da hun fra 2009 til 2011 var beskæftigelsesminister i Lars Løkke Rasmussens første regering. I de mellemliggende år har han arbejdet for Venstre.

LÆS OGSÅ Faxe opsiger sin kommunaldirektør

I sit nye job bliver han daglig leder for både kommunikationsafdelingen og borgmesterkontoret. Det indbefatter blandt andet pressehåndtering, taleskrivning og politisk rådgivning af borgmester Simon Aggesen (K), fremgår det af jobopslaget til stillingen, der havde ansøgningsfrist i januar.

Hvor Mark Thorsen som særlig rådgiver var politisk ansat, og derfor blev arbejdsløs efter valget, er han nu blevet klassisk embedsmand.

Med ret kort tid til kommunalvalget 2021 vil oppositionen være ekstra årvågen, lyder det fra rådmand Lone Loklindt (R).

– Fra nu og frem til valget vil der være fokus på, om embedsmændene betjener hele kommunalbestyrelsen loyalt eller kun borgmesteren. Det tror jeg er helt naturligt, når det begynder at gå valgkamp i den, siger hun.

LÆS OGSÅ Lejre finder ny vicekommunaldirektør i Frederikssund

Hun har i øvrigt ingen kommentarer til ansættelsen.

– Vi skal ikke blande os i forvaltningens måde at organisere sig på. Men set fra borgmesterens stol er det nok meget smart at opruste, siger hun med slet skjult henvisning til den politiske situation.

Borgmester Simon Aggesens (K) borgerlige koalition tæller kun ét mandat mere end oppositionen, og ved valget i 2017 var Socialdemokratiet blot 168 stemmer fra at kunne gøre op med over 100 års konservativt styre. 

Viceborgmester og rådmand Jan E. Jørgensen (V), der også er folketingsmedlem, har arbejdet tæt sammen med Mark Thorsen i årene på Christiansborg.

LÆS OGSÅ Ny børne- og ungedirektør i Billund

– Jeg kender ham rigtig godt. Han er meget dygtig og meget tilgængelig, siger han.

Det er en oprustning fra borgmesterens side. Hvad tænker du om det? 

– Vi skal ikke være Københavns Kommune, der har flere kommunikationsmedarbejdere end Dagbladet Information har journalister. Omvendt synes jeg ikke, at kommunen altid er så gode til at komme ud med budskaberne. Billedet af Frederiksberg kan godt blive nuanceret noget. Og så er det selvfølgelig vigtigt at bemærke, at Mark ikke er borgmesterens særlige rådgiver, men hele kommunens kommunikationschef, siger Jan E. Jørgensen.

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har forsøgt at få en kommentar fra Simon Aggesen, men han har ingen kommentarer. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Vordingborg finder ny direktør i styrelse

Opdateret kl. 9.49 med kommentar fra Jan E. Jørgensen og oplysningen om, at Simon Aggesen ikke kommenterer. 

Emneord
Navne, Forvaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Støjbergs tidligere spindoktor får kommunalt topjob Felter med * skal udfyldes
 
Af: Morten Holgersen
Kbhvns Murerlaug
Den 25.02.2020 kl. 17:04

Jan Ejnar Jørgensen siger god for ham..

svar på: Støjbergs tidligere spindoktor får kommunalt topjob

Men er det også godt for Frederiksberg?

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger